Kdz. Ereğli’de, AK Parti’li Hüseyin Uysal döneminde inşaat izni verilen, ortaya çıkan görüntüsüyle İmam Hatip Lisesi Camisi’ni gölgesinde bırakan ve şehrin mimari yapısını bozan 16 katlı binaya dur denildi. İnşaat çalışmaları durdu, soruşturma için bakanlıktan müfettiş istendi.

Kdz. Ereğli’de şehrin yapılaşmasına kötü örnek oluşturan fotoğraftaki bu görüntüye Başkan Halil Posbıyık ‘dur’ dedi.

2014 yılında göreve gelen AK Parti’li Hüseyin Uysal döneminde inşaat izni alan firma, İmam Hatip Lisesi’nin hemen yanında 16 katlı bina için çalışmalara başladı. Etrafında en yüksek binanın 5 kat olduğu alanda kısa sürede kule gibi yükselen inşaat zamanla İmam Hatip Camisi’ni de gölgesinde bıraktı.

ÇALIŞMALAR DURDU

Firma, Belediyenin İçişleri Bakanlığı’ndan müfettiş talep etmesiyle çalışmalarını durdurdu. Ereğli’de bu tür görüntülere asla izin vermeyeceğini söyleyen Posbıyık şunları söyledi:

“İmar işlerinde enteresan şeyler olmuş, tespit ettiklerimiz var, hala tespit etmeye, incelemeye devam ettiğimiz işler var. Mesela kat izni verilirken yasal olarak ölçüm yapılması gereken yerden yapılmamış başka bir parsel baz alınarak çok katlı bina yapılmasına izin verilmiş. Bunun gibi birkaç tane daha bina var Ereğli’de. Yapılaşmada bu tür dikey mimariye izin verilmemesi için arkadaşlarımıza gerekli talimatları verdim. Mevcut binalar için de bakanlıktan müfettiş talep ettik. Gereken neyse yapılacak.”