İnşaat ruhsatının süresi Temmuz 2016’da sona eren ARELEL İnşaat yasaları ve sözleşmeyi hiçe sayarak eski Carrefour alanında AVM yapmak için dün temel atma çalışmalarına başladı

ACAR’IN SUÇ ORTAKLARI

Zonguldak Belediyesi ile ARELEL İnşaat arasında 15 Mayıs 1997 tarihinde yapılan sözleşme gereği yap-işlet-devret modeliyle hayata geçirilen Diamond Center’ın yerinde yeller esiyor. Zonguldak Belediye’sinin milyonlarca liralık kira geliri kaybına başta Muharrem Akdemir olmak üzere CHP ve AKP’li meclis üyeleri gıkını çıkartmıyor. Yaklaşık 10 yıl önce kenar çizgisini bahane ederek tesiste bulunan havuz, restoranlar, bar ve dükkanları tamamen yıkan işadamı (!) Davut Acar, bu sayede hem kira payı hem de vergi vermeyerek devleti zarara uğrattı. 



ZONGULDAK’A KAZIK ÇAKTI!

Halkın Sesi’nin yayınladığı sözleşmede başka bir firmaya devredemeyeceği, ortak alamayacağı, işgal ettiremeyeceği açık açık yazmasına rağmen tesisi satışa çıkaran Acar, başarılı olamayınca elinde son kalan eski Carrefour binasını kiralamak için girişimde bulunmuştu. Acar’ın ihlallerine rağmen sözleşmeyi feshetmemekte direnen Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir ile ARELEL inşaat arasındaki yakınlaşma kamuoyunda ciddi rahatsızlık yaratıyor. Kiracılarıyla yaptığı ek sözleşmelerle Belediye’ye kiraları çok düşük gösteren ARELEL inşaat bu sayede de hem belediyeyi hem de maliyeyi düpedüz kazıklıyor. 

MECLİS ÜYELERİ NİÇİN SUSUYOR?

Dün Diamond Center’ın bulunduğu alanda dünden itibaren kazı çalışmalarına başlayan Davut Acar sözde AVM yapacağını öne sürerek Temmuz 2014 tarihinde Zonguldak Belediye Meclisi’nden aldığı ve Temmuz 2016 tarihinde sona eren inşaat ruhsatını kurtarmaya çalışıyor. Halkın Sesi’nin 9 Ocak 2017 tarihinde gündeme getirdiği habere rağmen başta Muharrem Akdemir olmak üzere tüm meclis üyeleri bu sahtekârlığa göz yumuyor. Kanuna göre Temmuz 2016’ya kadar temel atması gereken Acar’ın bir süre temel açarak inşaata başlamış gibi görüntü verip zaman kazanmaya çalıştığı öne sürülüyor. Halkın Sesi soruyor: Meclis’ten aldığı 2 yıllık inşaat ruhsatı sona ermesine rağmen ARELEL İnşaat nasıl bölgede çalışma yapıyor? Zonguldaklıların oyunu alarak meclise gelen 31 meclis üyesi bu suça niçin ortak oluyor? Ve hepsinden önemlisi Cumhuriyet Savcılığı neden olaya el koymuyor?  (Mustafa Özdemir)