Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD)’nin yeni yönetim kurulu belirlendi:

ADD’nin yeni Başkanı Yurtbay oldu

 Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD)’nin yeni Şube Başkanı olarak Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi Kulak, Burun ve Boğaz Uzman Dr. Kemal Yurtbay getirildi.

Yeni yönetim kurulunu kamuoyuna tanıtan Yurtbay, “Şahsımı bu onurlu göreve layık gören başta yönetim kurulumuzun değerli üyeleri olmak üzere tüm ADD üyelerimize sonsuz şükranlarımı arz ederim” dedi. ADD’nin yeni Şube Başkanı Dr. Kemal Yurtbay olurken Başkan Yardımcısı Nazan Papila, Sayman Ümit Yavuzyılmaz, Sekreter Zafer İncebacak, Üyeler Ali Seydi Tatar, Nazım Ayaroğlu, Mustafa Coşkun getirildi. Başkan Yurtbay,  tanıtımın adından ülke gündemi değerlendirdi.

 “ÜLKÜNİN DURUMU İÇ AÇICI DEĞİL”

Yurtbay, Türkiye gündemiyle ilgili şu değerlendirmede bulundu: “Yönetim kurulu olarak görevi devraldığımız an itibariyle, ülkemizin içerisinde bulunduğu durumun hiç de iç açıcı olmadığı hepimizin malumudur. Eğitim sistemimiz dinselleştirilerek laik eğitim ve eğitim birliği yasasına darbe vurulmuş… Yargı siyasallaştırılarak yürütme organı yargı denetiminden muaf tutulması amaçlanmış ve ülkemizin hukuk devleti olma özelliği erozyona uğratılmış… Somut delillere dayanan yolsuzluk iddiaları yargı denetiminden kaçırılarak temiz toplum ilkesi ayaklar altına alınmış… Her türlü demokratik eylem, terör ve darbe suçlamasıyla acımasızca bastırılmış… Yandaş olmayan basına her türlü baskı uygulanarak basın özgürlüğüne darbe vurulmuş… Üretim ekonomisi yerine yabancı yatırımcıların bir koyup üç aldığı sıcak parayla ekonominin çarkları döndürülmeye çalışılmış. Yine kalkınma, üretim yerine inşaat sektörüne ağırlık verilerek sürdürülmeye çalışılmış; bu nedenle kentlerimiz, ormanlarımız, başta zeytinliklerimiz, narenciye bahçelerimiz olmak üzere tarım alanlarımız, kıyılarımız beton yığınına dönüştürülerek adeta gelecek nesillerin mirasına el konulmuş… Kutsal dini değerlerimiz dahi siyasi ve ekonomik çıkar uğruna yozlaştırılmış.

“ÇÖZÜM SÜRECİ ADINA KAMUOYUNDAN SAKLANANLAR VAR”

Büyük Atatürk’ün “Yurtta sulh cihanda sulh politikası terk edilerek uygulaya konan meshepçi, Osmanlı özentisi dış politikalar nedeniyle güney sınırlarımız adeta kan gölüne dönmüş ve bundan en büyük zararı ülkemiz görmüş ve görmeye de devam etmektedir. Çözüm süreci adına Kandile ve İmralıya ne gibi tavizler verildiği, neyin pazarlığı yapıldığı kamuoyundan saklanmaktadır. Basına yansıdığı kadarıyla teröristler artık dağdan inmişler, kimlik tespiti yapmaya, vergi toplamaya, mahkemeler kurmaya başlamışlardır.   

“KUVAYI MİLLİYE RUHUNU YAŞATACAĞIZ”

Cumhuriyet kazanımlarının birbir ortadan kaldırılmasıyla halkımızın kafasında karanlık bir rejime doğru gidildiği izlenimi doğmuştur. Yönetim kurulu olarak yine de ümitsizliğe ve karamsarlığa kapılma hakkımızın olmadığını düşünerek, yeniden kuvayı milliye ruhuyla önümüze çıkabilecek hiç bir engelden yılmadan ve hangi dini, etnik ve siyasi kimlikten olursa olsun hiç kimseyi ötekileştirmeden bütün vatandaşlarımızı, Mustafa Kemal’in çağdaş uygarlığı ve ekonomik refahı hedefleyen ilkeleriyle buluşturmak için tüm gayretimizle çalışacağımızı Zonguldak kamuoyuna saygıyla duyururu”           şeklinde konuştu.

Daha sonra Yurtbay ve yönetimi basının karşısında birlik beraberliği simgelemek adına toplu hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Haber: Nermin AKKAYA