AFACAN YEDİ BİTİRDİ 

Zonguldak Kömürspor, deplasmanda Tarsus İdman Yurduspor'a 7-1 mağlup olarak son zamanların en farklı mağlubiyetini aldı. 
*******
Zonguldak Kömürspor'un, deplasmanda Tarsus İdman Yurduspor'a 7-1 mağlup olmasının ardından taraftar ve camiaya büyük hayal kırıklığı yaşadı. Kırmızı Lacivertli taraftarlar, farklı mağlubiyetin faturasını teknik direktör Serkan Afacan'a keserek 'Afacan  yedi bitirdi bizi'  diyerek tepki gösterdi. 
*************
Geçtiğimiz hafta Başkent galibiyetiyle 5 haftalık galibiyet hasretine son veren Zonguldak Kömürspor bu hafta konuk olduğu Tarsus İdman Yurduspor deplasmanında adeta kabus gördü. Zonguldak Kömürspor, Tarsus İdman Yurduspor karşısında 7-1 gibi farklı bir skorla mağlup olarak son zamanların en farklı mağlubiyetini aldı. 
TFF 2.Lig Beyaz Grupta mücadele eden temsilcimiz Zonguldak Kömürspor Ligin 15'inci haftasında Tarsus İlçe Stadyumunda Tarsus İdman Yurduspor'a konuk oldu.
Zonguldak Kömürspor sahaya kalede Sinan, Çağrı, Atakan, Lider, Emre Can, İsmail, Muammer, Muhammet, Onurcan, Mehmet ve Görkem 11'ile çıktı. Kulübe de ise Onur, Cenk, Halil, Ramazan, Serhat, Sezer ve Yiğit yer aldı.
İlk yarıda goller yağmur gibi geldi
İlk yarıya etkili başlayan ev sahibi ekip Tarsus İdman Yurduspor, ilk dakikalardan itibaren gol için yüklenen isim oldu. Tarsus İdman Yurduspor, 7'inci dakika da Artun'un golüyle 1-0 öne geçti. Golün ardından farkı arttırma çabası içine giren Tarsus İdman Yurduspor Artun tekrar sahne aldı.(2-0)Oyunun hakimiyetini iyice eline alan Tarsus İdman Yurduspor 20'inci dakika da Ali'nin golüyle durumu 3-0 getirdi. Farkı azaltma çabası içine giren Zonguldak Kömürspor, 32'inci dakika da Mehmet Gürkan'ın golüyle farkı 2'ye düşürdü.(3-1)İlk yarının sonlarına doğru baskıyı iyice arttıran Tarsus İdman Yurduspor, 34'üncü ve 45'inci dakika da Alperen'in golüyle maçı 5-1'e getirdi. İlk yarıyada başka gol olmayınca Tarsus İdman Yurduspor soyunma odasına 5-1 önde girdi. 
İkinci yarıda da değişen hiç birşey olmadı 
Skor avantajıyla ikinci yarıya rahat giren Tarsus İdman Yurduspor oyunun disiplini bozmayarak 72'inci dakika da Alperen ve 76'ıncı dakika da Artun'un  hat rick'i ile farkı '6 ya çıkardı.(7-1)Maçın geriye kalan dakikalarında başka gol olmayınca Tarsus İdman Yurduspor maçı 7-1 kazandı. Zonguldak Kömürspor 6'ıncı sırada 22 puanla girdiği haftayı 2 basamak gerileyerek 8'inci sırada yerini aldı. Kırmızı Lacivertli takım 15 Aralık Pazar günü ilk yarının son maçında Afjet Afyonspor'u konuk edecek.
Emre Can Bayram
Beyaz Grupta toplu sonuçlar
Başkent Akademi-Hacettepespor: 3-0
Gümüşhanespor-Şanlıurfaspor: 3-1
1922 Konyaspor-Sarıyerspor: 0-0
Tarsus İdman Yurdu-Zonguldak Kömürspor: 7-1
Manisa FK-İnegölspor: 0-2
Pendikspor-Hekimoğlu Trabzon: 0-2
Yeni Çorumspor-Samunspor: 1-2
Amed Sportif -Kırklarelispor: 1-0

SAHA: Tarsus İlçe Stadyumu
HAKEMLER: Abdullah Buğra Taşkınsoy**, Salim Şanlıer**, Şenol Bektaş**
TARSUS İDMAN YURDUSPOR: Barış**, Aytaç**, Yakup***, Sefa***(Dk.63 Onur**), Nurullah***, Yılmaz***(Dk.76 Cem**), Mustafa***, Erkam***, Alperen***, Ali***, Artun***(Dk.81 Emir**)
ZONGULDAK KÖMÜRSPOR: Sinan*(Dk.42 Onur*), Çağrı**, Atakan*(Dk.34 Cenk*), Lider*, Emre Can**, İsmail**, Muammer**, Muhammet(Dk.55 Serhat*),Onurcan*, Mehmet**, Görkem*
GOLLER: Dk.7,18, 76 Artun Akçakın, Dk.20 Ali, Dk.34,45, 72Alperen Park(Tarsus İdman Yurduspor), Dk.32 Mehmet Gürkan(Zonguldak Kömürspor)