Yeşil Sol Parti Zonguldak İl Başkanı Ali Topaloğlu, ağaca ve doğaya sahip çıkacaklarını belirtti.

Topaloğlu, açıklamasını şöyle devam etti:

"Dünyanın en yaşlı 5. ağacının da bulunduğu Alaplı Gümeli ormanlarında, TPİC şirketi ile MTA’nın altın aramak için ortaklaşa yürüttüğü sondaj faaliyetini yerinde gözlemleyip kamuoyuna duyuran 10 kişi hakkında dava açılmıştır.

Tek suçları doğayı tahrip eden, Ağacı katleden şirkete karşı çıkmak. Bu konuda vatandaşı bilgilendirmek vatandaşın kendi doğduğu doyduğu topraklara sahip çıkması için bilgilendirmek suç  mudur? suçsa biz bu suçu işlemeye devam edeceğiz doğamıza ağacımıza sahip çıkacağız.

Tek amacı kar olan şirketlere karşı vatandaşı korunması gereken güvelik ve kolluk güçleri ne yazık ki vatandaşa karşı şirketleri korumak zorunda bırakılmışlardır. Bu bir siyasi tercihtir. AKP-MHP İktidari artik bunun onunu açmıştır.

Bu açılan dava vatandaşın bilgi edinme ve sesini duyurma hakkını engelleme çabasıdır. Vatandaşa göz dağı verme çabasıdır. Biz bunu kabul etmiyoruz. Her zaman olduğu gibi doğamıza,çevremize Ağacımıza sahip çıkacağız. ve bunun için mücadele eden herkesin her yurttaşın yanında olacağız." (Haber Merkezi)