Evrensel Madde Bağımlılığı ile Mücadele ve Eğitim Derneği(EMMED) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yaman, derneği karalayan yayınlar yapan Pusula Gazetesi İmtiyaz sahibi Ali Rıza Tığ'a tepkisini sürdürdü.

Dernek yöneticisi Hülya Özçelik hakkında ahlak dışı ithamlarda bulunan Ali Rıza Tığ hakkında imza kampanyası başlatmak amacıyla valilik makamına başvurmalarına karşı bu taleplerinin kabul edilmediği belirtilen Yaman, şunları söyledi:

"İlimizde Evrensel Madde Bağımlılığı ile Mücadele ve Eğitim Derneğini kurduk. Amacımız şehrimizde bulunan gençlerimizi evlatlarımızı bu bağımlılıktan kurtarmak temiz bir toplum olmamız adına mücadele etmekti. Derneğimizin içinde görev alan annelerimiz kardeşlerimiz ve değerli dostlarımızla tamamıyla hiç bir beklentimiz olmadan  ve maddi yönden hiç bir destek almadan çıktığımız bu yolda sebebini hala anlayamadığımız sebepten dolayı gazetesinde bizleri kamuoyuna karşı karalayan Pusula Gazetesi İmtiyaz sahibini yetkili yerlerle görüşerek rahatsızlığımızı dile getirmiştik. Özellikle de yıllarca ilimizde çeşitli siyasi partilerde görev almış, ilimizde bulunan mağdurluğa sahip çıkmış ve hala da çıkmaya devam eden değerli kardeşimiz Hülya Özçelik'in şahsına karşı yazılarda ahlak dışı yazıların  rahatsızlığını dernek olarak paylaşmıştık. Kamu oyunun gözü önünde cinsel içerikli başlıklarla küçükten büyüğe herkesin okuduğu sayfada böyle ahlak dışı başlıklardan rahatsızlık duyan Hülya Özçelik kardeşimiz Valilik Makamına Pusula Gazetesi İmtiyaz sahibinin hakkında imza kampanyası başlatmak istediğini bu konuyla ilgili de yazılı dilekçesinin Valilik makamına iletmiş ve Valilik makamı bu imza kampanyasına red cevabı gelmesinden sonra yönetim kurulu olarak acil toplantı düzenlemiş olup aldığımız karar

HALKIN TAKDİRİNE BIRAKIYORUZ

 Valimizin ve yasaların verdiği karara saygı duyup yolumuza devam etme kararı aldık bu konuyla ilgili  taktiri halkımıza bıraktık. Bizler ne amaçla burada olduğunu bilen gönüllü insanlarız ve bu amaç doğrultusunda hiç bir baskı karalama bizleri yıldırmayacaktır. Bizler bundan sonra bizleri karalayan ve bizleri korumayan kişilere karşı cevabımızı çalışarak vereceğiz. İlimizde madde bağımlılığından kurtarabileceğimiz bir kişi bile bizler için önemlidir. Bu gün bizlerin yolunu kesmek isteyen yada bizlere sahip çıkmayan kişileri ve mercileri  vicdanıyla ve halkımızın takdiriyle baş başa bırakıyoruz."

(Halkın Sesi)