CHP İlçe Başkanlığı, M.İ., D.K.U, M.D., U.G., ve K.U hakkında “Kişinin hatırasına hakaret” suçundan işlem yapılması için suç duyurusunda bulundu.

“...ülkemizin kahramanı ve ulusal bütünlüğümüzün simgesi Sayın İsmet İnönü’ye yapılan maksatlı saldırılara asla izin vermeyeceğiz.” diyen CHP Çaycuma İlçe Başkanı Tuncay Akyol, konu hakkında şu açıklamayı yaptı:

İsmet İnönü ülkemizin kahramanıdır

Ülkemiz büyük bir akıl tutulması yaşıyor. Özellikle havuz medyası aracılığıyla yapılan kara propaganda ile gerçekler tersyüz ediliyor, ortaya atılan deli saçması iddialarla toplumun düşünme, sorgulama, muhakeme yapma ve sonuç üretme melekeleri zayıflatılıyor. 15 yıldır tek başına iktidarda olan ve izlediği basiretsiz politikalarla ülkeyi yönetilemez hale getiren AKP hükümeti, bu yanlışları gizleyebilmek için her türlü yönteme başvurarak, yaşanan akıl tutulmasını daha da derinleştirmeye çalışıyor. Her gün bir başka felaketle uyanılan, ekonomisi uçurumun kenarına gelen, kan ve gözyaşı adeta kaderi haline getirilen ülkeyi sanki bir başkaları yönetiyormuş gibi, başta muhalefet partileri olmak üzere herkesi suçlayarak sorumluluktan kurtulmaya çalışıyor.

“Ak trol” diye tanınan bir kısım zevat...

Buna, kamuoyunda, “Ak trol” diye tanınan bir kısım zevatın, özellikle sosyal medya üzerinden yaptığı dezenformasyon da büyük katkı sunuyor. Fikri derinlikten tümüyle yoksun, her türlü bilgiden uzak paylaşımlarla ülkemizin tüm değerlerine saldırılıyor. Son olarak Çaycuma’da yaşayan M.İ isimli bir şahıs, sosyal paylaşım sitesi hesabından, Ulusal Kurtuluş Savaşında verdiği mücadele ile halkımızın gönlünde “kahraman” olarak yerini almış, partimizin uzun yıllar genel başkanlığını yapmış, eski cumhurbaşkanımız Sayın ismet İnönü’ye ulu orta hakaret etme cüreti gösterdi. Anayasa görüşmeleri sırasında, “Hadi lan… Suç işliyorum, sana mı soracağım” şeklindeki cümleleriyle, meclisteki çoğunluğuna güvenerek, yasa masa tanımadığını açıkça ilan eden bir iktidarın yandaşlarından başka bir şey beklemiyoruz. Ancak ülkemizin bir değeri olarak, ulusal kimliğimizin yapıtaşı, yurttaşlık bilincimizin önemli parçası olmuş bir insana karşı yapılan hakarete de sessiz kalmamız düşünülemez.

İnönü, dünyaya örnek olmuş bir demokrasi abidesidir

Sayın İsmet İnönü’ye tarih bilgisi ve yurttaşlık şuurundan yoksun şekilde saldıran yandaşlarla tartışmaya girmek gibi bir niyetimiz yok. Yapılacak tartışmanın, akıllara zarar bir cahil sohbetinden öteye geçmeyeceğinin farkındayız çünkü. Ancak kamuoyuyla şunları paylaşmak isteriz. Sayın İsmet İnönü, Ulusal kurtuluş Savaşı sırasında sergilediği kahramanlıklar, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşu ve sonrasında bir devlet adamı olarak verdiği hizmetler, başta Lozan olmak üzere ülkemizin kurucu antlaşmalarında orta koyduğu diplomatik başarılar bir yana Hitler’in, Stalin’in, Musoli’nin, Franco’nun egemen olduğu diktatörler dünyasında, seçimle iktidarını devrederek dünyaya örnek olmuş bir demokrasi abidesidir. Kendisine zamanın ruhuna uygun olarak “milli şef” unvanı verilmiş, uzun süre başbakanlık, cumhurbaşkanlığı gibi en üst düzey görevlerde bulunmuş olmasına karşın muhalefet partisi lideri olarak siyasi hizmetlerini sürdürmüş bir başka siyaset adamı daha yoktur. Bunu yazan tarih, bugün anayasa değişikliği yaparak milli şefliği de aşarak, padişahlık düzenini geri getirmek isteyenlerin tavrını da elbette yerli yerine oturtacaktır.

Suç duyurusunda bulunduk

Bugün üzerinde özgürce yaşadığımız ülkeyi bizlere armağan eden kurucu kadronun içinde yer alan Sayın İnönü, dünyadaki gelişmelere koşut olarak ülkemize çok partili hayatı armağan etmiş bir büyük siyaset adamıdır. Onun engin demokrasi kültürü olmasa, yandaşlık için ne yapacaklarını bilemedikleri kadronun, bugün, siyaset arenasının neresinde olacağının değerlendirmesini kamuoyuna bırakıyoruz. Tarihe mal olmuş böylesi bir kişiliği tartışmak, eleştirmek doğru ve hatta gereklidir. Ancak hiçbir mesnedi olmayan ifadelerle aziz hatırasına saldırmak kimsenin haddine değildir. Bu nedenle paylaşımı yapan M.İ ve altına yaptığı yorumlarla buradaki hakaret cümlelerine katıldığını beyan eden D.K.U, M.D., U.G., ve K.U hakkında, Çaycuma Cumhuriyet Başsavcılığına, “Kişinin hatırasına hakaret” suçundan işlem yapılması için suç duyurusunda bulunduk. 

Maksatlı saldırılara asla izin vermeyeceğiz

Belge ve bilgiye dayalı, düzeyli tartışmalara her zaman varız. Ancak ülkemizin kahramanı ve ulusal bütünlüğümüzün simgesi Sayın İsmet İnönü’ye yapılan maksatlı saldırılara asla izin vermeyeceğiz. Bu tavrımızın eski genel başkanına vefa duygusuyla dolu bir CHP üyesi kadar, ülkesinin bölünmez bütünlüğünü her şeyin üstünde tutan sorumlu insan, ulusal ülkü ve değerlere sonuna kadar bağlı yurttaş bilincimizden kaynaklandığının bilinmesini istiyor, kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz.