Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Ticaret Sanayi Odası (TSO) Başkanı Metin Demir ile birlikte Cumartesi günü yıkımına başlanan Tekel Binası’ndaki çalışmaları yerinde incelemesinin ardından  Asma Taksi Durağı’ndaki esnafı ziyaret etti. Tekel Binası’nın yanında bulunan Asma Taksi Durağı, binanın yıkılmasıyla ne olacağı konusunda açıklama yapan Akdemir, “Kimseyi mağdur etmeden birlikte karar vereceğiz.” dedi.

Taksicilerle çay içen Akdemir, durak adına konuşan Şükrü Köse’nin binanın yıkılmasıyla durak ile ilgili beklentilerini söyleyerek “ Burası için elimizden geleni yapacağız. Bizim siyasetle bir işimiz olmaz. Ekmeğimizin peşindeyiz.” diye konuştu.

Akdemir, Tekel Binası’nın yıkımı ve taksici esnafına ziyareti ile ilgili basın mensuplarına verdiğin demeçte hep birlikte karar vereceklerini belirterek “Tekel binasının yıkılması Zonguldak için önemli bir karardı. Gerçekten şehrin önünü açılacak bir konu. Önlem olarak burada yer alan taksi esnafı için ne yapmamız gerektiği yönünde burayı yerinde görelim dedik. Sanayi odamız başkanımızda buraya geldi. Birlikte bir karar vereceğiz verdikte zaten. Kararımızı uygulama safhasına koyacağız. Şoför esnafımızı da rahatlatacağız. Herkes evine aş, ekmek götürecek. Hele ki bugünkü ortamda. Kimseyi mağdur etmeden birlikte karar vereceğiz. Sayın Valimiz de bu konuda anlayışlı çevre düzenlemesine çok sıcak bakıyor. Buranın peyzajını hep birlikte yapacağız. Herkesin görüşünü alarak bunu yapacağız.” şeklinde konuştu. (Barış DOĞAN-Aykut KARA)