AKP ve MHP, Muharrem Akdemir dönemine ait 2018 faaliyet raporunu aklamadı… Oylama sırasında salonda bulunan 7 CHP’li üye raporu onaylarken, 5 meclis üyesi ise oy kullanma sırasında salondan çıktı.

Akdemir Dönemi Aklanmadı

Yerel seçimlerin ardından Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan ve yeni meclis üyeleriyle ilk kez toplanan belediye meclis toplantısında bir araya geldi.  Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan başkanlığından başlayan Belediye Meclisi’nde, katip üyeler ve komisyon seçimleri yapıldı. Bu arada gündeme gelen Muharrem Akdemir dönemine ait 2018 yılı faaliyet raporu kabul edilmedi. Bu karara göre 2018 faaliyet raporu istenirse İçişleri Bakanlığı müfettişlerince yeniden denetlenebilecek.

CHP’Lİ 5 ÜYE SALONDAN ÇIKTI

Akdemir’in özellikle son döneminde yapılan doğrudan teminler, şişirilmiş faturalar, bazı müteahhitlere tanınan ayrıcalıklı işleri kapsayan faaliyet raporunun oylanması sırasında salonda bulunan 12 CHP’li meclis üyesinden Hürmet Kartal, Deniz Dilaver, Turgut Aydın, Hasan Şenol ve Ozan Demirtaş dışarı çıktı. Oylamada 7 CHP meclis üyesi faaliyet raporuna onay verirken, AKP başkanı dahil 17 kişi, MHP ise 2 üyesiyle faaliyet raporunu yeterli bulmadığını söyleyerek olumsuz yönde oy kullandı. 

KOMİSYONLAR BELİRLENDİ

Ünü meclis toplantısında katip üyelikleri ve komisyon seçimleri de yapıldı. Buna göre Zonguldak Belediye Meclisi birinci Başkan Vekili AKP’li üye Murat Uzun olurken, Samet Ayvaz ise ikinci başkan vekili seçildi. Oylamalar sonucunda Belediye Meclis Katibi Uğur Sarıkan ve Havva Yılmaz olurken, Encümen Üyeleri: AKP’li Şendoğan Karataş, İbrahim Cansız ve Sarihe Eryiğit oldu.

 Plan ve Bütçe Komisyonu:  Uğur Sarıkan(AKP), Havva Yılmaz(AKP), Bünyamin Babaiban(AKP), Özberk Papila(CHP), Hürmet Kartal(CHP)

 İmar ve Bayındırlık Komisyonu: Bekir Selçuk(AKP), İbrahim Cansız(AKP), Murat Uzun(AKP),  Turgut Aydın(CHP) ve Sertan Bacak(CHP)

Türlü İşler Komisyonu: AK Parti'den Hüseyin Kahveci, Sinan Toprak, Lütfü Çavuş, CHP'den Ozan Demirtaş ve Vahdet Velioğlu oldu.

Trafik Komisyonu: AKP’den Onur Turgut, Gökhan Çöteli, Mehmet Gökçınar.  CHP’den Hasan Şenol, Kenan Ekiz

Metropoliten Birlik Üyeliği: Şendoğan Karataş(AKP), Sinan Toprak(AKP)  ve Samet Ayvaz(AKP)

 ZONÇEB Üyeliği: Bünyamin Babaiban(AKP), Mehmet Gökçınar(AKP),  Osman Bekaroğlu(CHP)

Turizm Alt Yapı Hizmet Birliği: Onur Turgut(AKP), Birkan Hamarat(AKP), Turgut Aydın(CHP) ve Deniz Dilaver(CHP)