467 Evler semtine çıkan merdivenlerde yapılan park, iki bankıyla ve 10 metrekarelik alanıyla sadece Türkiye’nin değil, belki de dünyanın en küçük belediye parkı.

Zonguldak kent merkezindeki semtlere çıkan merdivenlerin yeniden yapımı aşamasında 467 Evler semtine çıkan merdivenler de yıkılarak yerlerine yenileri yapıldı, bununla da yetinilmedi, yanlarına bir de ferforje tabir edilen parmaklıklar takılarak güzel bir görüntü yaratıldı.

467 Evler Semtine çıkan merdivenler ise aynı aşamalardan geçtikten sonra yanda kalan küçük bir boş alana bir de mini bir park yapılarak peyzaj güzelleştirilmesine tabi tutuldu.

Çiçek düzenlemesi de yapılan mini parkın yapımı bittikten sonra ortaya çıkan görüntü ise bu kez Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir’e bir rekora giden yolu açtı. Çünkü merdivenler yanına yapılan park, içine belediye tarafından yerleştirilen ve üzerinde “Zonguldak Belediyesi” yazan iki bankı ve 10 metrekareyi geçmeyen alanıyla değil Türkiye’nin belki de dünyanın en küçük belediye parkıydı.

Üzerinde bulunan iki bankta en fazla 4 – 5 kişinin oturabileceği ve dinlenebileceği bu mini parkın adı henüz konmuş değil, bu konuyu Belediye Başkanı Muharrem Akdemir’e de sorduk ve parka bir isim düşünülmediği, ancak zamanla vatandaşın bu parka bir isim vereceğinden emin olunduğu cevabını aldık. (Sermet AKSU)