Zonguldak Belediye Başkan Muharrem Akdemir, Fen İşleri ekiplerince vatandaşların yoğun olarak kullandığı Adliye binası ve liman arkası arasında bulunan alanda yaklaşık 15 gün önce başlayan çevre düzenleme çalışmalarını yerinde inceledi.

Yeni Adliye binasının inşaat bitmesinin ardından Zonguldak Belediyesi tarafından da Liman Caddesindeki parke yol, kaldırım ve peyzaj çalışmaları başladı. Çevrenin yapılan çalışmalar ile çok daha kullanışlı güzel ve modern hale gelecek olması ile yapılan çalışmalar vatandaşlar tarafından da beğeni topluyor.

AKDEMİR; “PROJEMİZ BİTTİKTEN SONRA VATANDAŞLARIMIZ BURALARDA AİLELERİ İLE RAHAT RAHAT OTURABİLECEKLER”

Çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, gazetemize açıklamalarda bulunarak şunları söyledi: “Adliye binası önünden liman arkasındaki tünelden fenere yürüyüş parkuru olarak kullanılacak bir projemiz vardı. Bugün burada yeni adliye binamızın bitmesinin ardından parke yol, kaldırım ve peyzaj çalışmaları yapılıyor. Burada TTK’ya ait sergilenen makinelerinin bir kısmını buradan kaldıracağız. Onlarının yerine insanlarının oturabileceği yerler ve çocukların oynayacağı oyun parkı yapacağız. TTK ve GMİS ile görüşüp buradaki maden şehitliği anıtını buradan kaldırıp maden şehitliği anıtın maden müzesine kaldırmayı planlıyoruz. Onun yerine buraya kömürü anlatan bir şeyler yapmak istiyoruz. Buradaki çekekler şu hali görüntü kirliği yapıyor. Ancak biz bu çekeklerin etrafında düzenlemeler yaparak güzelleştireceğiz. Liman arkasındaki şuanda harabeye benzeyen tünelde çalışmalar yapılacak. Tünel bittikten sonra o tünelden vatandaşlarımız fenere çıkabilecekler. Yani bu projemiz bittikten sonra vatandaşlarımız buralarda aileleri ile rahat rahat oturabilecekler ve dolaşabilecekler ve liman arkasındaki tünelden fenere kadar gidip gelebilecekler. Bittiği zaman diğer ilerden gelen vatandaşlarımızın oturabileceği güzel alanlarımız olacak” dedi. Barış DOĞAN