Art arda meydana gelen maden kazaları ve ölümlerin ardından Vali Erdoğan Bektaş kaçak ocakları tek tek bombalattı. AKP kurmayları yerel seçimler öncesinde kaçak ocaklara yapılan markajın seçimlerde kendilerini zora sokacağını belirterek denetimlerin durdurulmasını istedi…

AKP Diretiyor! Vali Direniyor…


Zonguldak’ın kanayan yarası kaçak maden ocaklarına yapılan baskınlarla beraber ruhsatsız ocakların mühürlenmesi ve bombalanması, 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimler öncesinde AKP’yi zora soktu. Özellikle Kilimli, Gelik, Çatalağzı ve Muslu bölgesinde bombalanmayan kaçak ocak bırakmayan Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş, kaçak ocaklarda yaşanan iki ayrı ölümlü kaza sonrasında, “Kaçak maden ocaklarında ölmek; işçilerimizin, insanımız kaderi olamaz. Buna 'kader' diyorlar. Adam dinamitle patlata patlata gidiyor, ocağın havalandırması yok. Bu, nasıl bir kaza? Bu, kaza olmaz. Bu, bile bile lades demek. Kimsenin hayatını göz göre göre feda etmesine göz yumamayız"  demişti. 

AKP VALİ’YE ÇIKTI

Bu açıklamanın ardından Kozlu ve Kilimli ilçesi sınırları içerisinde dronla havada belirlenen 222 ruhsatsız maden ocağı mühürlenerek kapatılmıştı. Geçtiğimiz günlerde vatandaşlardan gelen yoğun tepki üzerine Vali Erdoğan Bektaş ile görüşen AKP Milletvekili Polat Türkmen, İl Başkanı Zeki Tosun, Merkez İlçe aşkanı Mustafa Çağlayan, Zonguldak Belediye Başkan adayı Ömer Selim Alan, yerel seçimler öncesinde kaçak ocaklara yönelik bu tür bir baskının kent ekonomisini daha da zora sokacağını, bu sektörden geçinen binlerce insana açıklama yapamadıklarını söylediler. Kaçak ocakların bombalanmasının yerel seçimlerde AKP’yi zora sokacağını ifade eden AKP kurmayları, denetimlerin seçimlere kadar askıya alınmasını istediler. Bu toplantının ardından Vali Bektaş, İlçe Başkanı Mustafa Çağlayan ile birlikte makamına gelen kaçak ocak sahipleri ve çalışanlarını dinleyerek taleplerini aldı.


VALİ: “BANA KAÇAKLA GELMEYİN”

AKP heyetinin bu ısrarına “Bana kaçakla gelmeyin” diyerek kararlı bir tavır sergileyen Vali Erdoğan Bektaş’ın geri adım atmadığı öğrenildi. Öte yandan Zonguldak’ta kömüre alternatif sektörler geliştirmeyen, istihdam sorununa İş-Kur üzerinden pansuman çözümler bulan iktidar partisinin bir an önce kente kalıcı yatırımlar yapması isteniyor. Sosyal medya üzerinden hükümete tepki gösteren işçiler, kışın ortasında yaklaşık bin kişisinin işsiz kaldığını, bir an önce çözüm bulunmaması halinde kendilerini madenlere kilitleyeceklerini söylediler.