Önseçimden kendisini 1’inci sıradan çıkaran partililere teşekkür eden CHP Zonguldak Milletvekili Aday Adayı Şerafettin Turpçu:

 AKP ile kırsalda hesaplaşacağız”

 Cumhuriyet Halk Partisi eğilim yoklamasında birinci çıkan Zonguldak Milletvekili Aday Adayı Şerafettin Turpçu, dün yaklaşık 50 kişilik partili grubuyla CHP İl Başkanlığı binasına giderek il ve merkez ilçe yönetimiyle görüştü. Toplantının basına açık bölümünde konuşan Turpçu, AKP’ye seferberlik ilan ettiklerini söyledi. Hemşericilikten uzak bir siyaset yaptığına vurgu yapan Turpçu, kendisini sandıktan birinci çıkaran partililere teşekkür etti. Turpçu, toplantının basına kapalı bölümünde ise kutuplaşmalara dikkat çekerek, “Ya bu deveyi güdeceğiz, ya bu diyardan gideceğiz” diyerek yönetim içerisindeki çatlak seslere dikkat çekti.

  “AKP’YE SEFERBERLİK İLAN EDELİM”

Kent genelinde AKP’yi yıkmak için bir seferberlik ilan edilmesi gerektiğini belirten Turpçu;

“Seçim startını verdik. AKP hükümetinin sonu geldi. Kendi çatırtılarını buradan duyabiliyoruz. Aynı zamanda iktidarının ayak seslerini duyuyoruz. Ben 7 Haziran’da tüm ilçe örgütlerimizle birlikte bu seçimlerde Zonguldak’ta 1’inci parti çıkartacağımıza inanıyorum. Önseçim bu konuda bir yön göstermiştir. AKP’nin kırsaldaki oy oranını düşürmek için seçim çalışmalarını köylerde yapacağını vurgulayan Turpçu; “Türkiye seçim ortalamasına yakın bir üyemiz oy kullanmıştır ve partimizde büyük bir hareketlenme olmuştur. Bunlar partimiz için çok büyük zenginliktir.  Bütün ilçe ve örgütlerimden isteğim bir seferberlik ilan etmemiz lazım. O havayı devam ettirerek tüm üyelerimizden 8 Nisan’dan itibaren bilhassa AKP’yle kırsalda hesaplaşmak istiyoruz. Ben partililerime güveniyorum, bu seçimde AKP’yi yeneceğimize inanıyoruz” diye konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Milletvekili Aday Adayı Şerafettin Turpcu,

7 Mart tarihinde yapılan ön seçimde sandıktan kendisini 1’inci sıra çıkaran partililere teşekkür için dün parti binasında seçmenleriyle buluştu. Turpcu’ya İl Başkanı Ertuğrul Koltuk, Merkez İlçe Başkanı Cemal Şahin, Kadın Kolları Başkanı Yüksel Yayla, Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Ateş de eşlik etti.

İl Başkanı Ertuğrul Koltuk, partililere hitaben yaptığı konuşmasında ön seçim ile sıralamanın belirlendiğini ve kararının arkasında olduğunu sözlerine eklerken sıralamanın değişebileceğinin sinyalini verdi ve topu genel merkeze attı.

Milletvekili Aday Adayı Şerafettin Turpcu da, kavgasız gürültüsüz bir ön seçimin gerçekleştirildiği söyleyerek, “Şerafettin Turpcu şovenizmden ve hemşericilikten uzak bir siyaset yapıyor.” dedi ve seçim çalışmalarına kırsaldan başlayarak AKP’ye seferberlik ilan ettiğini söyledi.

KOLTUK, TOPU GENEL MERKEZE ATTI

Sıralamanın değişebileceğinin sinyalini veren Koltuk, “Bir eğilim yoklaması yapıldı ve sıralama ortaya çıktı. Biz örgüt olarak bu sıralamanın her zaman arkasındayız. İkinci sıra genel merkezin inisiyatifindedir. Genel merkez bunu isterse kontenjan olarak kullanabilir. Top genel merkezdedir. Benim sizlerden en çok istediğim; 7 Haziran’da büyük bir seçim var.

Zonguldak’ta inşallah hep beraber kavgasız gürültüsüz partimizi 1’inci parti yapacağız. Türkiye’de de iktidar olacağız.  O sıralamada çıkan sonuçta Sayın Şerafettin Turpcu 1’inci sırada yer almıştır. Kendisini o gün de ondan sonra da tebrik ettik. Kendisi Ankara’daki işlerinden dolayı 2-3 gün buraya geç geldi. Bundan sonra her gün partimizde olacaktır. Sadece kendisi değil tüm aday adaylarımız burada olacaklardır. Ben Şerafettin Turpcu’yu huzurunuzda tekrardan kutluyorum.” dedi.

TURPÇU, “HEMŞERİCİLİKTEN UZAK SİYASET”

Şovenizm ve hemşericilikten uzak bir siyaset anlayışı izlediğinin yapılan ön seçim sonuçlarında gözler önüne serildiğini vurgulayan Milletvekili Aday Adayı Şerafettin Turpcu, “Partimizde kavgasız gürültüsüz seçimler yapılıyor. Genel başkanımızın desteğiyle üyelerimize bir yol açıldı. Zonguldak merkez ilçede yapılan ön seçimde arkadaşlarım beni 2’nci sırada çıkarttılar. Eski merkez ilçede ise partililerimiz beni 1’inci sırada çıkarttı. Ben Çaycuma’da 3’üncü sırada, yaşadığım yerde 1’inci sıradayım. Bu benim için çok büyük bir mutluluk. Demek ki; Şerafettin Turpçu şovenizmden ve hemşericilikten uzak bir siyaset yapıyor. Partimizde bu tip duyguların olacağını gördüm ve mutlu oldum. Eski merkez ilçede 1, Çaycuma’da 3’üncü çıkartan partililerime çok teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

“AKP’YE SEFERBERLİK İLAN EDELİM”

Kent genelinde AK Parti’yi yıkmak için bir seferberlik ilan edilmesi gerektiğini belirten Turpçu,

“Seçim startını verdik. Bölgeler arası adalet olursa kontenjan sigorta olarak kullanılacak demiştik. Ben bu konuda yıpranacağımı düşünmüyorum. Bu konuda kimsenin kuşkusu olmasın. Partimiz ve genel merkezimiz bu konuda çok dikkatli. AKP hükümetinin sonu geldi. AKP’nin çatırtılarını buradan duyabiliyoruz. Aynı zamanda iktidarının ayak seslerini duyuyoruz. Ben 7 Haziran’da tüm ilçe örgütlerimizle birlikte bu seçimlerde Zonguldak’ta 1’inci parti çıkartacağımıza inanıyorum. Ön seçim bu konuda bir yön göstermiştir” dedi.

 “AKP İLE KIRSALDA HESAPLAŞACAĞIZ”

AK Parti’nin kırsaldaki oy oranını düşürmek için seçim çalışmalarını köylerde yapacağını vurgulayan Turpcu, “Türkiye seçim ortalamasına yakın bir üyemiz oy kullanmıştır ve partimizde büyük bir hareketlenme olmuştur. Bunlar partimiz için çok büyük zenginliktir. Keşke bu ön seçimler daha önceden yapılsaydı göreceli kırgınlıklar olmazdı. Bir tane 1’inci sıra vardı ve bir takım kırgınlıklar oldu ama ben yarışan tüm arkadaşlarımızı kutluyorum. Genel başkanımız da ön seçime girme kararı aldı. Genel başkanımıza da başarılar diliyorum. Bütün ilçe ve örgütlerimden isteğim bir seferberlik ilan etmemiz lazım. O havayı devam ettirerek tüm üyelerimizden 8 Nisan’dan itibaren bilhassa AKP’yle kırsalda hesaplaşmak istiyoruz. Ben tüm örgütlerimizin ve il başkanımızın bu mücadeleyi hep beraber vereceğiz. Bu anlamda tüm partililerime güveniyorum, bu seçimde AKP’yi yeneceğimize inanıyoruz.” diye konuştu.

Turpcu, ardından basına kapalı olarak partililerle bir süre sohbet etti.

 Haber: Nermin AKKAYA