Yurtbay, Çanakçılar, Emko ve Cilas çalışanlarına hitap eden Turpcu iktidara geldiklerinde çalışanın yaşam şartlarının daha da iyi olacağını söyledi. Turpcu, Pazar günü yapılacak seçimlerde AKP’nin hayal kırıklığı yaşayacağını iddia etti.

 

Arı Şirketler Grubu Emko Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Günay ve Çanakçılar Seramik’in sahipleri Mehmet- Mithat Çanakçı CHP Zonguldak Milletvekili adaylarına başarılar diledi. AKP iktidarının Zonguldak’a hiçbir şey katmadığına değinen Şerafettin Turpcu, Filyos Projesi’nin Devrek’e kadar uzanacağını ve içinin iş sahaları ile doldurulacağını vurguladı.

Turpcu’nun basın danışmanlığından yapılan açıklamaya göre Karaman Beldesi, Bakacakkadı, Emko, Cilas ve Gökçebey’de Çanakçılar Seramik’i ziyaret eden Şerafettin Turpcu’ya CHP Zonguldak Milletvekili adayı Harun Akın, Milletvekili adayı adayı Kamuran Ayyıldız, İl Başkanı Ertuğrul Koltuk, Merkez İlçe Başkanı Cemal Şahin ve partililer katıldı.  Karaman Beldesinde esnaf ve vatandaşları ziyaret eden Turpcu, Kemal Kılıçdaroğlu’nun selamını getirdiğini söyleyerek “”Bir hafta kaldı sabretsinler AKP gidiyor”” dediğini belirtti.

Emko Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Günay tarafından karşılanan ekip, önce işçileri ziyaret etti. Yusuf Günay ve işçilerle birlikte öğle yemeği yiyen Şerafettin Turpcu yemekhanede işçilere konuşma yaptı.  Turpcu, “Bu müesseseyi bir noktadan alıp belirli bir noktaya getirip büyüten, memleketimize ve işsizlerimize istihdam sağlayan Günay ailesi olmak üzere başta Yusuf Günay’ı kutluyorum” dedi. 

İŞADAMLARININ HALİNDEN EN İYİ BEN ANLARIM

Turpcu, “”Ben iş adamıyım ve benimde çalışan arkadaşlarım var.  Bugün 650’ye yakın insan ve aileleriyle beraber dört çarpı insan hizmet ediyor ve iş üretiyor.  Dolaysıyla iş hayatının ne olduğu bilerek konuşuyorum. Maalesef Adalet ve Kalkınma Partisi Zonguldak’ın Çaycuma’dan Alaplıya kadar iyi hizmet edemedi. Keşke etseydiler, hizmet geldiler ama bugün Türkiye tef gibi gerilmiş bir durumdadır. Zonguldak’ın nüfusu sürekli azalıyor.  Az önce saydığım dört iş yeri de olmasa buralarda da göç daha hızlı devam edecekti. Bir nebze bu dört aile nüfusu belirli bir şekilde tutuyor.  Bizim memleketimizin plakası 67 ve 66 vilayetten göçlerle kurulmuş. Dost olmuşuz, kız almışız ve kız vererek Zonguldak’ı oluşturmuşuz. TTK’da ki İşçi sayısı 40 - 50 binlerden tarihinde ilk defa 9 binlere düşmüş”” dedi.

PARAMIZ YABANCI ŞİRKETLERE GİDİYOR

Turpcu, “”Ben seçim kampanyama başlamadan önce gerçekçi bir insan olduğu için Türkiye Taşkömürü Kurumu Genel Müdürüne gittim. Genel müdür ‘14 bin işçiyle çalışmamız lazım ama 9 bin işçiyle çalışıyoruz’ dedi. Arkadaşlar biz 9 bin işçiyle çalışıyoruz, kömürü çıkartıyoruz ama Taşkömürü Kurumunu çok çok iyi de çalıştırsan Türkiye kömürü ihtiyacının yüzde seksenini ithalat yoluyla karşılayacak.  Yani yüzde yirmisini anca üretebileceğiz. Bunu bile yapamıyoruz 4-5 milyar dolar para Rusya’nın, Ukrayna’nın, Güney Afrika’nın, Kolanbiya’nın ve Brezilya’nın şirketlerine gidiyor. Bizim insanlarımız Zonguldak’ta işsiz, gençlerimiz göç ediyor. Trakya, İstanbul, Bursa ve Ankara’ya göç ediyorlar. Madenimiz yer altında yatıyor biz bunu çıkartmıyoruz. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na bu doğrultuda bilgi verdim. 12 Mayısta Zonguldak’ta ve 30 Mayısta da Ereğli’de yaptığı konuşmada eksik olan beş bin işçiyi bir yıl içerisinde, bunun 3 bin 200’ünü hemen işe alacağına değindi.  Bunu söyleyen ve haykıran tek genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu’dur”” dedi.

FİLYOS PROJESİ DEVREK’E KADAR GİDECEK

Bizim için en büyük projelerden biri Filyos Projesidir diyen Turpcu; “Bu hükümet bunun ihalesini yaptı ama ihale ne aşamadadır onu bilmiyoruz.  Bizim zorlamamızla buralar. Bakanlar kararı ile endüstri bölgesi ilan edilmiş. Bizler Filyos Limanını Türkiye’nin mallarını büyük gemilerle dünya pazarlarına ihracat edileceği ve dünya pazarlarındaki mallarında Türkiye’ye giriş yapacağı bir ithalat ve ihracat limanı haline getireceğiz.  Filyos Limanından Devrek’e kadar olan bütün bölgeyi iş alanları ile dolduracağız ama termik santrallerle ve çimento fabrikaları ile değil. Burada gördüğünüz gibi temiz fabrikalarla dolduracağız. Çatalağzında bizi kandırdılar. Zonguldak kömürünü yakacağız diye ama bugün oraya büyük bir liman yaptılar havzamızı mahvettiler. Yusuf Bey’de biliyor artık kaçacak yerimiz yok. Amasra’ya, Kandilliye ve Çatalağzına ithal kömüre dayalı santraller yapılmaya çalışılıyor. Biz doğayı koruyacağız ama işte sağlayacağız.  Bunun ikisi bir arada olabilir arkadaşlar. Doğayı linç ederek insanlara iş vereceksek olmaz. Zaten böyle yaparak ölümü yayıyoruz. Kanser Araştırma Hastanesi yaptık. İnsanları öldürmek uğrana iş vereceksek, dünyada böyle bir şey yok arkadaşlar” dedi.

AK PARTİ PAZAR GÜNÜ HAYAL KIRIKLIĞI YAŞAYACAK

Adalet ve Kalkınma Partisi’nin Zonguldak’ın her şeyini aldığı gibi son üç yılda şehrin bakanının da kalmadığına değinen Turpcu, “”Eskiden bakanlarımız vardı. İnsanlar ve sanayiciler işi düştüğü zaman onlara gidebiliyordu. Dün Genel Başkanımız Sinop’taydı ve Sinoplulara dedi ki ‘İki milletvekili çıkarırsanız size bakanlık sözü veriyorum’  Biz ise inşallah üç milletvekilini çıkardık ve şu anda dört Milletvekili için çabalıyoruz. Çünkü Adalet ve Kalkınma Partisi köylerde kalmamış, şehir merkezinde yoklar. Adalet ve Kalkınma Partisi bir milletvekili çıkarırsa çok büyük sürpriz olur. Onlar Pazar günü akşamı bu gerçekle yüzleşecekler. İnsanlarımıza güveniyorum, başta emeklilerimiz olmak üzere ve bütün insanlar Kemal Kılıçdaroğlu’nu kahraman olarak görüyor”” dedi.

HEM ÜRETECEĞİZ HEM BÖLÜŞECEĞİZ

Turpcu, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun Filyos’la Ereğli arsını tekrar sanayi bölgesi yapacağını söylediğini belirterek; “Bizim hükümetimiz bu vadiyi bölgenin sanayi ve cazibe merkezi yapacaktır. Başta Yusuf Günay olmak üzere tüm sanayici ve iş adamlarımız bunu benimseyecek. 11 milyon emeklimiz var, bunun 8 milyonu, 1000 TL’nin altında maaş alıyor. Biz bunu asgari ücretle beraber bin 500 seviyesine yükselteceğiz. Gezdiğimiz köylere, kasabalarda ve beldelerde bütün emeklilerimiz ıstırap içinde. Adalet ve Kalkınma Partisi oralarda yok” dedi. 

İŞ ADAMLARIMIZI KUTLUYORUM

Çanakçılar Seramik’te Mehmet ve Mithat Çanakçı ile görüşen Milletvekili adayı Şerafettin Turpcu, Harun Akın ve Partililer üretim sahasına girerek işçilerle görüştü. İşçilerle tek tek görüşen Turpcu, Asgari ücretin ve emekli maaşlarının bin 500 TL alacağını söyledi.

Çanakçılar Mobilyada işçilere konuşan CHP Zonguldak birinci sıra milletvekili adayı Şerafettin Turpçu, “” Bu yörede büyük istihdam sağlayan dört aile var. Onların kurduğu fabrikalar sayesinde sizin gibi gençler doğduğu topraklarda çalışıyor. Yurtbaylar’a Emko’ya, Çanakçılar Seramik ve Cilas’a teşekkür ediyorum çünkü sizleri doğduğunuz topraklarda tuttular. Ben öncelikli bu ailelere teşekkür ediyorum. Arkadaşlar Pazar günü genel seçim var, hepimizi derinden etkileyecek son derece önemli bir genel seçim var. Bu genel seçimlere giderken AKP üç dönem 2002, 2007 ve 2011’de iktidar oldu. Maalesef bu topraklara ve Zonguldak’a hiçbir yatırım yapamadı. Çok büyük paralar harcadılar. Cumhuriyet kuruluşundan AKP iktidara gelinceye kadar bütün hükümetler Bir buçuk trilyon dolar para harcadılar. Bunlar 12 yılda bütün hükümetlerin harcadığı paranın 400 milyar dolar daha fazla para harcadılar. Biz hükümetimiz iş başına gelir gelmez inşallah yüz gün içinde net bin 500 TL’ye yükseltiyoruz. Tabi ki iş adamlarımız kar edeceklerdir ve fabrikalarını büyüteceklerdir ve yeni iş alanları açacaklardır görevleri budur. Ama çalışanlarda insanca ve hakça bir düzende yaşayabilecekleri asgari ücret almaları gerekiyor”” dedi.