Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığı seçim sonuçlarını değerlendirdi:

“HEDEF 3’DÜ, 2 ÇIKARDIK”

“CHP’DEN HDP’YE ÖDÜNÇ OY GİTTİ”

 

CHP İl Başkanı Ertuğrul Koltuk ve seçilen milletvekilleri ile seçilemeyen milletvekili adayları Türkiye ve Zonguldak geneli seçim sonuçlarını değerlendirdi. Tarafların ortak açıklamasında öne çıkan başlık ise HDP’nin Türkiye genelinde oylarının artmasının sebebi olarak CHP’den kayan oyların olduğu vurgulandı.

Zonguldak’ta birinci parti olduklarını söyleyen Koltuk, hedeflerinin en az meclise 3 milletvekili göndermek olduğunu ancak 2 vekil çıkarttıklarını belirtti.

 

CHP İl Başkanı Ertuğrul koltuk ve CHP Milletvekili Şerafettin Turpçu ve Ünal Demirtaş ile adaylar Harun Akın ile Deniz Yavuzyılmaz partide seçim sonuçlarını değerlendirdi.

İl Başkanı Koltuk, CHP’nin Karadeniz bölgesi olarak bir tek Zonguldak’ta kırmızıya boyanarak başarısını kanıtladığını belirterek, Türkiye genelinde HDP’nin oy artışının CHP’den kayan oyların olduğuna dikkat çekti.

 KOLTUK:"13 YILLIK AKP HÜKÜMETİNİ KARANLIĞA GÖMDÜK”

CHP’yi Zonguldak’ta birinci parti olması için çalışan partililere ve oylarıyla destekleyen Zonguldak halkına teşekkür eden CHP İl Başkanı Ertuğrul Koltuk: “Parti olarak seçimde ellimizden geleni yaptık. Zonguldak’ta partimizi birinci yaptığınız için teşekkür ederim. AKP’nin 13 yıllık AKP hükümetini karanlığa gömdük. Türkiye AKP’den kurtuldu”dedi.

Turpçu:  “CHP’DEN HDP’YE ÖDÜNÇ OY GİTTİ”

CHP’den DHP’ye 3-4 puan gittiğini ve bu giden oyların ödünç olduğunu vurgulayan CHP’den milletvekili seçilen Şerafettin Turpcu: “Yeni iktidar ülkemize hayırlı olsun. AKP kaybetti. Vaatlerimizin peşindeyiz. Bunları yerine getirmek için mecliste çalışacağız. CHP siz hükümet olmayacak. HDP’nin yüksek ol alması CHP seçmeninin ödünç oylarıdır. Bundan sonra ki seçimlerde baraj olmayacak. Baraj var diye oylar oraya gitti. HDP’ye bizden 3 -4 puan gitti. Onlarda yolunu bulacak” diye konuştu.

YAVUZYILMAZ: “SİYASETTE SONUÇ KADAR SÜREÇ DE ÖNEMLİ”

Gençlik yürüyüşünün koşu olarak devam edeceğini belirten CHP 3'üncü sıra Milletvekili adayı Deniz Yavuzyılmaz: “Beni koruyup kolladınız ve kanatlarınızın altına aldığınız için teşekkür ederim. Atatürk’ün partisini birinci parti yapmanın mutluluğu içerisindeyiz.  Siyasette sonuç önemlidir ama süreç daha önemlidir. Bu gençlik yürüyüşü, bundan sonra da devam edecektir”

 AKIN: “AKP’NİN 13 YILLIK AMPULÜNÜ SÖNDÜRDÜK”

AKP’yi sadece Zonguldak’ta değil Türkiye genelinde bitirdiklerini savunan CHP 4'üncü sıra Milletvekili Adayı Harun Akın şunları söyledi: “Beklenti bu değildi ama bu sonucu küçümsemeyelim. Hiç üzülmeyin. Bu sonuca sevinelim. Tayyip Erdoğan'ın istediği olmadı. AKP’nin 13 yıllık ampulünü söndürdük. Siyaset bizden ibaret değil. Yine devam edecektir. CHP bundan sonra daha fazla motive olacak. Fotoğrafa bütünüyle bakarsak fazla üzülmeden bu dereyi geçtik.”

DEMİRTAŞ: “CUMHURBAŞKANI TARAF TUTTU”

Türkiye genelinde CHP’nin oylarının HDP'ye kaydığına dikkat çeken CHP’den Milletvekili seçilen Ünal Demirtaş, “Bizim için çok kısa sayılacak bir maratonun sonuna geldik. Amacımız en az 3 milletvekili çıkarmaktı ama 2 vekil olarak meclise gideceğiz. Genel Merkezimizin genel politikası dışında çok güzel bir seçim geçirdik. Türkiye genelde istediğimiz seviyeyi yakalayamadık.  HDP’nin Türkiye genelinde yükselişi var. Bizim seçmenimizin bir kısmı HDP’ye yöneldi. Ama Zonguldak genelinde başarılıyız. Aday olduğumuzda vaatlerde bulunduk. Bu görevi yerine getirmek için Ankara’da mücadelemizi vereceğiz. İktidarın nasıl şekilleneceği önemli.  Cumhurbaşkanı taraf tuttu. Seçim sürecinde vali ve kaymakamlar AKP’nin görevlisiymiş gibi çalıştı. Bizler yaşanabilir Zonguldak için vaatlerimizi yerine getirmek için çalışacağız” şeklinde konuştu.

Haber: Nermin AKKAYA