Görevlerinden ihraç edilmelerinin üstenden 700 gün geçen İsmet Akyol ve Gökhan Taner Günsan'ın bu durumları konusunda Akyol  sendika merkezinden yazılı bir basın açıklaması yaptı.

Akyol basın açıklamasında şu görüşlerine verdi:

"Hukuksuzca ihraç edilmemizin 700. gününde 'iyi bir öğretmen' olarak kalmaya ve yaşadığımız kentin kültürel yaşamına katkı sunmaya devam ediyoruz...

Eğitim Sen Çaycuma Temsilcimiz Gökhan Taner Günsan ile birlikte ihraç edilmemizin bugün 700. günü. Geçen 700 gün içinde savcılığın vermiş olduğu takipsizlik kararına ve hakkımızda herhangi bir soruşturma açılmamış olmasına rağmen görevimize başlatılmadık. Göreve başlatılıp başlatılmayacağımıza karar verecek olan OHAL İşlemleri ve İnceleme Komisyonu savcılığın yürüttüğü soruşturmadan daha ‘derin’ bir soruşturma yapamayacağına göre neden göreve başlatılmıyoruz?

Hiçbir gerekçe açıklanmadan bir öğretmenin 700 gün öğrencilerinden ayrı kalmasının ne anlama geldiğini en iyi biz biliyoruz. İhraç edilme ve göreve iade edilme sürecinde ‘kurum kanaati’ görüşünün de belirleyici olduğu bilinen bir gerçek. Geçtiğimiz yıl içinde ihraçlarla ilgili süreci takip etmek amacıyla Mili Eğitim Bakanlığına gittiğimde bir daire başkanı, "Sizin öğrencilerle yakından ilgilenen iyi bir öğretmen olduğunuza, Çaycuma'nın yazarlarını, şairlerini araştırıp Çaycuma'nın kültürüne katkı sunduğunuza dair bilgiler Bakanlığa geliyor." demişti. Söylenen bu sözler aslında, Köy Enstitüsü, TÖS ve TÖB-DER kuşağından Eğitim Sen'e aktarılan nitelikli öğretmen modelini tarif ediyordu. Hukuksuzca ihraç edilmemizin 700. gününde 'iyi bir öğretmen' olarak kalmaya ve yaşadığımız kentin kültürel yaşamına katkı sunmaya devam ediyoruz…"  (Haber merkezi)