ÖZEL HABER - 
Halkın Sesi’nin dünkü manşeti, Zonguldak kamuoyu ve AKP kulislerinde bomba etkisi yarattı. Karla mücadelede yetersiz kaldığı için muhalefetin topa tuttuğu Zonguldak Belediye Başkanı Selim Alan, İl Başkanı Zeki Tosun, Merkez İlçe Başkanı Mükerrem Ayçiçek ve belediye meclis üyelerinin aralarında bulunduğu whatsapp grubunda sokak jargonuyla tehditvari ifadeler kullanmış, İl ve ilçe başkanını açık açık tehdit etmişti.






İL VE İLÇE BAŞKANI

SUSKUNLUĞUNU KORUDU

 

“Hiç bir şey eskisi gibi olmayacak. Azdan az çoktan çok gider” gibi ifadeler kullanarak kendisini yalnız bıraktığını iddia ettiği İl ve ilçe başkanına rest çeken Selim Alan, kamuoyundan özür dilemek yerine dün haberin kaynağının kim olduğunu araştırmaya koyuldu. İl ve ilçe başkanı ise sessizliğini korudu. AKP grubunun içine elma kurdu gibi düşen haber, Selim Alan’ın kongre öncesinde İl Başkanı Zeki Tosun’u ekarte etmek için başlattığı “Yeniçeri Operasyonu”nun devamı olarak yorumlandı. Bilindiği gibi İl kongresi öncesinde Zeki Tosun aleyhinde bazı gazetelerde haberler yaptırılmıştı.

 

WHATSAPP GRUBUNDAN ÇIKTI

Öte yandan dün ilginç bir gelişme yaşandı. Haberin ardından Başkan Selim Alan, meclis üyeleri, İl başkanı ve ilçe başkanının bulunduğu whatsapp grubundan çıktı. Alan’ın whatsapp grubundan çıkması üzerine “Başkanın Adamı” olarak bilinen belediye meclis üyeleri Sinan Toprak, Gökhan Çöteli de gruptan ayrıldı. Bu gelişme üzerine İl Başkanı Zeki Tosun’un talimatıyla Selim Alan gruba yeniden eklendi. Ancak Alan bir süre sonra gruptan yeniden ayrıldı. Şimdi, parti içinde Selim Alan’ın bundan sonra nasıl bir hamle yapacağı merak ediliyor. (Halkın Sesi)