Yıkmaya değil yapmaya geliyoruz

Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, seçilmesinin ardından gazetecilerle bir araya geldi. Kentin en büyük sorunu olan yolların yüzde 60’ının Ekim ayının sonuna kadar tamamlanacağı sözünü veren Başkan Alan, Fevkani köprünün yıkılmasıyla ilgili olarak da “Esnaflarımızı mağdur etmeden iyi bir proje gelirse seve seve hayata geçiririz. Yıkmaya değil yapmaya geliyoruz” sözlerini yineledi.

TTK Memurlar Lokali’nden düzenlenen kahvaltıda basın mensuplarıyla buluşan Belediye Başkanı Alan, gündeme dair açıklamalar bulundu, peşinden gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan, “Sizlerle birlikte olmaktan mutluluk duyuyorum. Her zaman bir araya geldik. Zonguldak’ı inşallah hak ettiği yere getireceğiz. Hepimizin yükü ağır. Aklımızdan geçenleri sizlerin sayesinde vatandaşlarımızla paylaşıyoruz. Sorunlarımız çok, artık icraat makamındayız. Meclis üyelerimiz, başkan yardımcılarımız ve personelimizle birlikte hizmetlerimizi yapacağız. Zonguldak emeğin başkenti, ama yatırım konusunda diğer illere göre geride kaldığını görüyorduk, vatandaş da bunu sandığa yansıttı. Bana göre 31 Mart akşamı kazanan Zonguldak oldu, kaybeden olmadı. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

EKİM AYININ SONUNA KADAR YOLLARIN YÜZDE 60’I BİTECEK

Seçim süreci centilmence geçti ve süreç hala devam ediyor. Bütün partililerle görüşüyoruz, amacımız artık Zonguldak’ın hızla büyümesidir. Hizmet olarak koşmak istiyoruz. En büyük sorunumuz yol, 19 mahalle muhtarımızla bir araya geldik. Koordineli bir şekilde acil eylem planı yaparak bir an önce çalışmalarımızı yapacağız. Benim önceliğim yol, Ekim ayının sonuna kadar yüzde 60 yollarımızı yapacağız. Zonguldak’ta alt yapı çalışmalarımız yapıldı, yollarımız zarar gördü. İstişareli çalışırsak altyapısı biten mahallelerin yol sorununu bitirmek istiyoruz.” dedi.

ARTIK SAHALARDAYIZ

Başkan Alan: “Sosyal projelerimiz var. Çocuk parkı, yaşlılarımızın oturacağı yer talebine kadar 5 proje ile yola çıktık. Lavuar Alanı ile ilgili görüşme yaptık. Karaelmas Kent Parkı’nı öncelikli olarak hayata geçirmek istiyoruz. En kısa zamanda takvimi paylaşacağız. Artık icraat zamanı. Hizmet gelmelidir. Artık sahalarda, mahallelerde olacağız. Ben Zonguldak için istemekten vazgeçmeyeceğim. Kapı kapı dolaşacağım.”

YIKMAYA DEĞİL YAPMAYA GELİYORUZ

Fevkani köprüsüne de değinen Alan, “Fevkani köprüsü ile ilgili bir düşüncemiz yok, büyük bir olay. Esnaflarımızı mağdur etmeden iyi bir proje gelirse seve seve hayata geçiririz. Şu anda bir düşüncemiz yok. Yıkmaya değil yapmaya geliyoruz. Köprü ile ilgili saklanan bir rapor yok.” ifadesini kullandı.

EMNİYET KAVŞAĞINA TAŞINIYOR

Valilik önündeki güvercin heykeliyle ilgili soruları da cevaplandıran Selim Alan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Barış Heykeli’nin kaldırılmasının amacı trafiği rahatlatmak, bir yerde değerlendireceğiz. Emniyet Müdürlüğü kavşağında bir göbeğe koymayı düşünüyoruz. Trafiğin rahatlaması için gerekiyordu. Trafiği Uzunmehmet’ten ters yöne aktaracağız. Mithatpaşa tüneli açılıp trafik rahatlayınca Gazipaşa’yı komple trafiğe kapatmak istiyoruz. İnşallah en doğrusunu beraber bulacağız.”

Emre Can Bayram