Zonguldak Belediyesi’ne milyonlarca lira doğrudan teminli işler yapmakla gündeme gelen uyanık müteahhit Davut Acar’ın bu kez de başka bir firma adı altında iş aldığı iddia ediliyor…

Ali Bulut Görünümlü Davut Acar!

Bu fotoğraf dün Zonguldak Belediyesi tarafından yapılan dolmuş durakları düzenleme çalışmalarında çekildi. Geçmişe Zonguldak Belediyesi’nden doğrudan temin yöntemiyle, ihale olmaksızın aldığı milyonluk işlerle gündeme gelen uyanık müteahhit Davut Acar, kamuoyundan gelen tepkiler üzerine doğrudan teminle iş alamayınca başka bir müteahhidin firması altında işler almaya başladı. Başkan Yardımcısı Erhan Darende ve Fen İşleri Müdürü Ogan Göktürk ile olan “özel” yakınlığıyla bilinen Davut Acar, dün dolmuş duraklarında devam eden inşaat çalışmalarını bizzat yerinde denetleyerek işçilere talimatlar yağdırdı.

HER TAŞIN ALTINDAN ÇIKIYOR?

Başkan Yardımcısı Erhan Darende ve belediye görevlilerinin de olduğu inşaat alanında Darende’ye yapılan çalışmaları anlatan Davut Acar, Halkın Sesi muhabirinin fotoğrafını çektiğini görünce çılgına döndü. Yine Zonguldak Belediyesi tarafından Bülent Ecevit Üniversitesi ana yerleşkesi girişinde devam eden yol ve kaldırım çalışmaları sırasında da işin başından ayrılmayan ve işçilere talimat verirken görüntülenen Davut Acar’ın kamuoyundan tepki almamak için Bartınlı müteahhit Ali Bulut’un firması üzerinden iş yaptığı iddia edildi.

HALKIN SESİ SORUYOR

Erhan Darende ve Muharrem Akdemir’in Davut Acar’a para kazandırma ısrarının arkasında ne yatıyor? Kent merkezinde devam eden dolmuş durakları yapım işini hangi müteahhit firma yapıyor? Davut Acar, yaşadığı iflas nedeniyle kendi firmasıyla iş alamazken belediyenin yaptığı projelerin başında ne işi var? Yoksa Ali Bulut’un firmasında amele çavuşu olarak mı işbaşı yaptı? Darende, fotoğrafın çekildiği dakikalarda yapılan inşaatla hiçbir resmi bağlantısı olmayan Davut Acar’ı inşaat alanına neden soktu, Acar yetkisi olmadığı halde yapılan işlerle ilgili ne anlattı? CHP’li Zonguldak Belediyesi önce MHP ardından AKP’li olan Acar’a niçin bu kadar imtiyaz sağlıyor?