MFA Kocayusuf Maske Fabrikası'nın açılışında, DYP eski milletvekili ve son yerel seçimlerde gece yarısı CHP Belediye Başkanlığı Prof. Dr. Mehmet Haberal tarafından Kemal Kılıçdaroğlu’na iptal ettirilen Ali Uzun, açılış töreninde yer aldı.

Ali Uzun, Başkent Üniversitesi Genel Koordinatörü iken Başkent Üniversitesi’nin sahibi  Prof. Dr. Mehmet Haberal ile ters düşmüştü. Ergenekon davasından Mehmet Haberal, Silivri Cezaevinde 4 yıl 3 ay 18 gün tutuklu kaldıktan sonra CHP’den Zonguldak Milletvekili olunca serbest kaldı. MHP’den Zonguldak Milletvekilliği adaylığına kesin gözüyle bakılan Ali Uzun yine Prof. Dr. Mehmet Haberal tarafından engellenmişti. Ali Uzun o dönem bağımsız aday olarak seçimlere girmişti.  Son olarak CHP’den Belediye Başkanlığı adaylığı kesin olan Ali Uzun yine Prof. Dr. Mehmet Haberal tarafından gece yarısı operasyonu ile adaylığı iptal edilmişti. Ali Uzun bunun üzerine CHP’nin seçimi kaybetmesi adına yeğeni açılışı yapılan MFA Kocayusuf Maske Fabrikası'nın ortağı Murat Uzun’u AKP’den Belediye Meclisi Üyesi adayı yaptırdı ve seçimi kazandırdı. Ali Uzun CHP’den Belediye Başkanı adayı olmuş olsaydı bugün AKP’li Dr. Ömer Selim Alan olmayacaktı. Şimdi AKP’li olan Ali Uzun ve yeğeni Zonguldak Belediye Meclisi Üyesi Murat Uzun’un ortak olduğu MFA Kocayusuf Maske Fabrikasının açılışı yer alarak akrabalarına destek olması taktirle karşılandı.

Açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Yerli, yabancı ayrımına gitmeden, ötekileştirmeden Türk ekonomisine güvenen herkese biz de sahip çıkıyoruz” dedi.