Jandarma teşkilatının 182'inci kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Jandarma Genel Komutanlığı personelinin, yurt genelinde olduğu gibi Zonguldak’ın Kozlu ilçesinde de her zaman olduğu gibi Türk Kızılayı’na kan bağışında bulunması duygulandırıyor.

Edinilen bilgiye göre, 14 Haziran jandarmanın kuruluşunun 182’inci yıl dönümü dolayısı Zonguldak İl Jandarma Komutanlığı öncülüğünde 14 Haziran’da kent merkezinde başlayan ve 2 hafta süreyle devam eden Kızılay ile Jandarmanın el ele kan bağış etkinliği, 22 Haziran Salı günü Kozlu ilçesinde devam ediyor.

Kan bağışı seferberliğinin Kozlu ilçesindeki Belediye Otobüs Durağı alanında Kızılay görevlilerin de bulunduğu ve oluşturdukları stantlarda yapıldığını anlatan yetkililer, şöyle konuştu:

‘’Dosta güven düşmana korku salan ve Türk milletinin bağrından çıkan Jandarma teşkilatı, 15 Temmuz hain darbe girişiminden sonra; dağda, bayırda, terörle mücadelede nasıl canını seve seve feda ediyorsa, aynı heyecan ve aynı ruhla tüm yurt genelinde milleti için kan bağışında bulunmaktadır. Dağda taşta vatanı için canını budaktan esirgemeyen Mehmetçik; 'Canım vatanıma, kanım milletime feda olsun' diyerek herkesi kan bağışlamaya davet ediyor.’’

Bu arada kampanyaya sivil vatandaşların da ilgi gösterdiği görüldü.