Ankara’da tadilatı devam eden Amelebirliği Misafirhanesine alınacak 12 personel için kişi başı 20 bin lira avanta alınacağı söylentisi kurumu karıştırdı

Amelebirliği’nde “Avanta” İddiası!

Türkiye’nin ilk sosyal güvenlik kurumu Amelebirliği’nde rüşvet ve avanta iddialarının ardı arkası kesilmiyor... Kurumun Ankara Aşağı Ayrancı’da bulunan ve maden işçileri ile Zonguldaklılara hizmet veren misafirhanesi yaklaşık 3 yıldır tadilat gerekçesiyle kapalı tutuluyordu. Bugüne kadar tadilat için 2,5 milyon lira harcanan Amelebirliği misafirhanesinin iç tefrişat ve mefruşatı için 1,2 milyon lira daha harcanacak. Öte yandan Amelebirliği’nin ayda 70-80 bin lira zarar ettiği gerekçesiyle misafirhanenin özel sektöre verilebileceği öngörülüyor. Bazı girişimcilerin sendikacılar aracılığıyla talip olduğu Amelebirliği Ankara Misafirhanesi’nin yüze 30 işçi kontenjanı karşılığında verilmesi halinde ihale yapılması isteniyor. 

PERSONEL ALIMINDA RÜŞVET İDDİASI

Kurumun işçi temsilcileri arasında bulunan kişilere misafirhaneye alınacak      12 personel için 2’şer kontenjan verileceği iddiaları gündeme bomba gibi düştü. İddiaya göre, isimleri şimdiden belli olan 12 personelden kişi başı 20 bin lira rüşvet talep edildi. Amelebirliği Başkanı Osman Balamir’in görev süresi bittiği için TTK Üzülmez Müessese Müdürü Murat Köseoğlu’nun başlanlığa vekalet ettiği kurumda personel alımının hangi kriterlere göre yapılacağı merak ediliyor.