Anadolu Yıldızlar Ligi (ANALİG) masa tenisi yarı finalleri Zonguldak’ın ev sahipliğinde başladı

FİNAL YOLU ZONGULDAK’TAN GEÇİYOR

Balıkesir, Nevşehir ve Şanlıurfa ile birlikte bir ayağı Zonguldak’ta düzenlenen Anadolu Yıldızlar Ligi (ANALİG)  masa tenisi yarı finalleri başladı. 17 ilden 36 Erkek ve 36 Kız takımının katıldığı organizasyonda, takımlar Adana’daki finaller için raket sallayacak.

*****************

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 2013 yılından itibaren düzenlenen Anadolu Yıldızlar Ligi (ANALİG) projesinin masa tenisi yarı finalleri Zonguldak’ta başladı. 20-21 Nisan Tarihleri arasında Zonguldak’la birlikte Balıkesir, Nevşehir ve Şanlıurfa’da başlayan  yarı finalle müsabakalarında raket sallayan  takımlar, 17-19 Mayıs’ta Adana’da düzenlenecek Türkiye Şampiyonası finallerine gitmek için mücadele edecek.  Bu nedenle 2 gün süreyle büyük çekişmelerin yaşanacağı organizasyona Site Spor Salonu ev sahipliği yapıyor. Açılık seremonisiyle startı verilen Yarı final müsabakalarına;  Trabzon, Erzurum, Ordu, Rize, Artvin, Tokat, Bayburt, Bolu, Kastamonu, Amasya, Samsun, Bartın, Düzce, Çorum, Samsun, Zonguldak, Bolu olmak üzere 17 ilden 36 Erkek ve 36 Kız takımı katıldı. Müsabakaların sonunda takım halinde ilk 3'e giren takımlar Türkiye finallerine gitmeye hak kazanacak.

AÇILIŞ SEREMONİSİ YAPILDI

Açılış seremonisine Zonguldak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hakan Yüksel, Spor Şube Müdürü Gazel Güven, Masa Tenisi İl Temsilcisi Haldun Çakan antrenörler ve takımlar katıldı. Zonguldak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hakan Yüksel, “Öncelikle şehrimize gelen bütün takımlarımıza başarılar diliyorum. İnşallah müsabakalar kazasız belasız bir şekilde sona ermesini temenni ediyorum. Bizler sizlerin kentimize gelmesinden dolayı mutluluk duyuyoruz. 2 gün boyunca buranın doğal güzelliklerini ve şehrimizi gezme fırsatı bulacaksınız. Final hakkı kazanan sporcuları da şimdiden tebrik ediyorum” dedi.

ZONGULDAK KARMASI RAKET SALLIYOR

Organizasyonda final biletini kapmak için mücadele eden Zonguldak İl Karmasında antrenör Zafer Akçay’la birlikte sporcular, Doruk Tekin, Ege Makara ve Ozan Can Sümer yer alıyor. Zonguldaklı sporcular 2 gün boyunca yarı final müsabakaların ter dökerek final için raket sallayacak.

EMRE CAN BAYRAM