Zonguldak Merkez ilçede 10 okulun öğrencilerinin özgün çalışmalarından oluşan “Anaokulundan Üniversiteye Robotik Kodlama Şenliği” açılışı yoğun ilgi gördü.

Şenliğin açılışını Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Muharrem Coşkun, Elektrikçiler ve Radyocular Odası Başkanı İbrahim Artikar ve Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Gülten Taşten gerçekleştirdi.

Tübitak 4007 Bilim Şenliği kapsamında Zonguldak Mesleki Eğitim Merkezi'nin hazırladığı "Hayallerimi Sınırlama!" isimli Robotik Kodlama çalışmalarında Yayla Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulamalı Anaokulu, Mithatpaşa İlkokulu, İbrahim Fikri Anıl Ortaokul, Karaelmas Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Zonguldak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Zonguldak Mesleki Eğitim Merkezi, İMKB Anadolu Lisesi, Atatürk Anadolu Lisesi, Ted Koleji, Fen Lisesi ve Bülent Ecevit Üniversitesi Mekatronik Topluluğu Üyesi öğrenciler, kendi hayal güçlerini robota dönüştürdükleri projelerini sergilediler.

Anaokulu ve İlkokul öğrencilerinin heyecan ve sevinçleri renkli görüntülere sahne oldu. Programda Ortaokul ve Lise öğrencileri teknik becerilerini sergilerken, BEÜ Mekatronik Topluluğu üyeleri teknik becerilerinin yanı sıra küçüklere yönelik rehberlikleriyle alkış aldı.

Vatandaşların gün boyu yoğun ilgi gösterdiği “Anaokulundan Üniversiteye Robotik Kodlama Şenliği”ne 1000’in üzerinde kişinin ziyaret ettiği tahmin ediliyor. Robotik Kodlama Şenliğinin 27 Ekim’de Westa Life AVM’de de halkın gösterimine sunulacağı öğrenildi.