Zonguldak’ta, 12 gün önce yedi yavru doğuran av köpeği bir aracın çarpmasıyla telef olunca, ortada kalan yavrulara Murat Mandacı ve ağabeyi sahip çıktı.

Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde annelerini kaybeden 7 köpek yavrusuna Murat Mandacı ve ağabeyi Çamlıbel Köyü Muhtarı Mithat Mandacı sahip çıktı. Mithat Mandacı ve kardeşi, süt ve hazır mama ile yavruları besleyerek büyütmeye çalışıyor. Yavruları yaşatmak için seferber olan ağabey kardeş, havaların soğuması ile birlikte yavru köpekleri evlerinde besliyor.

Murat Mandacı, iki günlük iken annelerini kaybeden 7 köpek yavrusunu süt ve hazır mamayla beslediklerini söyledi. Yavruların sağlık durumlarının iyi olduğunu belirten Mandacı, “Bir arkadaşım, ’köpeğe araç çarpmış’ diye beni aradı. Baktım yeni doğum yapmış köpeğimiz, hemen yoldan alarak gömdüm. Yavrularını beslemek için önce köyde yeni doğum yapmış köpek aradım. Buldum ama onunda yavruları olduğu için tam besleyemedik. Ben hemen çarşıya giderek biberon süt ve mama aldım. Onları her gün 3-4 kez düzenli olarak beslemeye çalışıyorum. Hava soğuk olduğu için dışarıya bırakmadık. Evimizin bir köşesinde besliyoruz. Şu an köpek yavruları 12 günlük ve yaşatmaya çalışıyoruz. Yavruların sağlık durumları çok iyi, önümüzde 15 günlük bir süreç var. Bu süreci atlatırsak yavruları kurtardık diyebiliriz. Çünkü hala annelerini arıyorlar” dedi.

Çamlıbel Köyü Muhtarı Mithat Mandacı da çok sevdiği köpeğinin bir aracın çarpmasıyla telef olduğunu belirterek şunları söyledi: "köpeğim yeni doğum yapmıştı. Köpeğe kimin çarptığını bilmiyoruz. Elimizde yolu gören kamera kayıtları var, inceliyoruz. Ama şunu söylemek istiyorum. Burası yoldur, bu yolda araç kullananlar nasıl insanlara dikkat ediyorsa hayvanlara da dikkat etmek zorunda, hatta hayvanlara daha çok dikkat etmelidir. Kardeşim Murat Mandacı da köpeklerle ilgilenmeyi onları beslemeyi seviyor. Şu an 12 günlük olan yavruları süt ve hazır mamayla besliyor.”