8 ay eğitim gördüğü halde 11 ay sözleşme yapmak zorunda bırakılan üniversite öğrencileri, apart ve yurtlara ateş püskürüyor!..

Her yıl olduğu gibi bu yıl da eğitim öğretim yılı için Zonguldak'a gelen binlerce öğrenci, apart ve yurtlara ateş püskürmeye başladı. Eğitim ve öğretimin yıl içinde 8 ay sürmesine rağmen; bazı işgüzar apart ve yurt sahiplerinin öğrencilere 11 aylık sözleşme imzalatarak haksız kazanç elde ettikleri iddiaları konuşuluyor.

İddialara göre şehre eğitim görmeye gelen binlerce öğrenci, apart ve yurtların tuzağına düşüyor. Barınma problemi yaşayan öğrencilere yarı yıl ve yaz tatillerinin de kira ücretini sözleşmeye katan apart ve yurt sahiplerinin yaptığı bu işgüzarlıktan şikâyetçi olan öğrenciler, "Bu ayıptır, vicdansızlıktır. Bu kadar paragöz olmaya gerek yok. Biz mecburuz diye yükleniyorlar. Lütfen bu sorunumuzu gidersinler” şeklinde konuştu.

Maruz kaldıkları haksızlığı dile getiren öğrenciler, tepkilerini şu sözlere dile getirdi:

“Bu yurt sahiplerinin eğitim gören hiç mi evlatları yok? Kendi evlatlarına yapılmasını istemedikleri etik olmayan yaklaşımı bir başkasının çocuklarına yapmak doğru mudur? Emniyet bunları takip etmiyor mu? 8 ay eğitim gören öğrenciler neden 11 ay kira parası vermek zorunda kalıyor!..İl'in Valisi bununla ilgili karar alıp teftiş yaptırdığında gerçek ortaya çıkacaktır. Yetkililer bunu çözerse binlerce öğrencinin canı yanmayacaktır! Sayın Valimizi ve emniyet kolluklarını göreve davet ediyoruz. Devlet büyüklerimizden bu konuyu çözmelerini rica ediyoruz”