Üzülmez tünellerini inceleyen Vali Kaban;

 “Artık Bitsin”

Zonguldak Valisi Ali Kaban, İl Emniyet Müdürü Osman Ak, AKP Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar ve beraberindeki heyet ile birlikte yapımı devam eden Üzülmez Tünelleri'nde incelemelerde bulunarak, Karayolları Bölge Müdürü Sami Uyar’dan bilgi aldılar. Vali Kaban, Bölge Müdürü Uyar’a  tünellerin ve yolların bir an önce bitirilmesi gerektiğini söyleyerek “Artık Zonguldak ve Ankara yolu bağlantısı bitsin” dedi.

“Nisan-Mayıs’ta trafiğe açılacak”

Karayolları Bölge Müdürü Sami Uyar, tünellerin 2016 yılı Nisan-Mayıs aylarında trafiğe açılacağını belirterek “585 metre sol tüp, 595 metre sağ tüp olmak üzere toplam 1180 metre uzunluğundaki tünellerin kazısı betonlaması her şeyi tamamlandı. Bu çalışmalar 1 buçuk2 ay içerisinde bitirilebilecek çalışmalar. Ancak dönem olarak kış mevsimine rastladığı için asfalt yapma imkanımız olmayabilir. Onun için Nisan Mayıs aylarında  trafiğe açılmış olur. İkinci Makasta portal kazılarımızı devam ettiriyoruz çalışıyoruz. Aynı zamanda Mithatpaşa 1 tünelimiz var. Kilimli tarafındaki tünelin her iki tarafında çalışmalarımız devam ediyor. 1-2 ay içerisinde tamamlanma aşamasına gelecek. Büyük tünelimizde 580 metre kadar ilerledik ancak kalan kısımları yapmamız gerekiyor. Sapça Tüneli’nin de betonlaması, kazı ve desteklemesi de tamamlandı.” diye konuştu.


Zonguldak Valisi Ali Kaban, çalışmaların bir an önce bitirilmesi gerektiğini söyleyerek “Bu aslında gecikme gerçeği. Çünkü halk arasında ben biraz duyuyorum. Özellikle karayolları kaynaklı bazı bilgiler duyuyoruz. Buraya fazla itina gösterilmediği şeklinde. Buna da fırsat vermemiz lazım. En zor kısmı bitti. En kolay kısmı kaldı. Bunun devamı olarak İkinci makasta başladı.İkinci Makas çalışmasında tamamlanması lazım. Artık bitirmemiz lazım. Bölge müdürümüzle mutabıkız. Bakacakkadı’dan bu yanını da bitirelim artık. Yeter yani. Çaycuma’nın devamını da getirmek mümkün olur o zaman ama bir an önce Ankara-Zonguldak bağlantısı bitsin artık. Ben bunu hep söylüyorum.  En önemli şeylerimizden birisi bizim Ereğli’ye bağlanmamız lazım. En güzel bir şekilde onu da çalışıyor arkadaşlar. Şunu da itiraf etmemiz lazım. Bölgemiz olsun, Karayolları Genel Müdürlüğümüz olsun hakikaten bir gayret sarf ediyor. Ben sürekli temas halindeyim. Yetkililerimizde gündeme getiriyorlar sürekli. Biraz gecikmiş durumdayız sebebi buranın çevre koşulları, jeolojik koşullar çok ağır olması teşkil ediyor. Hep şunu söylüyorum. Şu yolu bitireceğiz artık. Yeter ya, yeter yani.” dedi.

“Ağaçlar korunacak”

69 Ambarları’nda ve İkinci Makas’ta incelemelerde bulunan Vali Kaban son olarak şunları söyledi: “İkinci Makas konusunda seçimden önce her türlü riski alarak orayı boşalttık. Oranın biraz gecikmesine aplikasyon çalışmasında çıkan sıkıntı. Mithatpaşa’nın karşı tarafındaki kısmında kömür çıkmıştı. O kömürden dolayı çok özenli bir çalışma yaptılar. Yapmakta zorundaydılar, zorundalar da. Bu kömür gazlarından dolayı sıkıntı olabilir diye. Onu yaptılar devam ettiler ediyorlar. İkinci Makas hattından girilmesi gerekiyordu. Onu da başlattılar. Dolayısıyla çok güzel olacak bu bölge. 69 ambarlarındaki projeleri de tek tek inceliyorum. O projelerin bu yola bakan kısmı çok güzel yapmak konusunda hassasiyetimiz var. Oradaki ağaçları koruyacağız. Bir ağacın yetişmesi 50 sene. 50 sene bekleyemeyiz. Bu şehre bu yoldan girecekler hakikaten Zonguldak çok güzel bir şehir. Burası yeşillikler içerisinde bir cennet diyecek. Şu anda olumsuz bir imaj var. Bu imajı hep birlikte yıkacağız.”

 (Barış Doğan- Aykut KARA)