Zonguldak'ta görev yapan gazeteci kadınlar, 8 Mart Dünya kadınlar Günü dolayısıyla Madenci anıtında basın açıklaması yaptı.

Gazeteciler adına basın açıklamasını yapan meslektaşımız Öznur Güneş, "Kadın basın emekçileri  olarak kadına yapılan her türlü şiddete karşıyız ve bu anlamda tüm kadınlarımızın yanındayız. Artık kadın cinayetleri haberleri yapmak istemiyoruz" dedi.

 Yaptıkları haberlerden dolayı şiddete maruz kalma riski taşıdıklarını belirten Güneş, ayrıca sahada çalışmaları yönüyle koronavirüs riskine karşı aşıda öncelik tanınmasını istedi.

Güneş, şunları söyledi:

"8 Mart, özgürlük ve eşitlik meşalesini yanarak yakan kadınların geleceğimize tuttuğu  bir meşaledir.

Bu meşalenin ışığında Zonguldak kadın emekçileri olarak, kadınların sorunlarına duyarsız kalamayız. Biz kadın basın emekçileri olarak hayatın içindeyiz, sokaktayız, alanlardayız. Sorunlarımızı diğer kadınların sorunlarından ayrı tutamayız.

Yaptıkları haberlerden dolayı şiddete maruz kalan meslektaşlarımız var. Her gün  biz de sahalardayız ve yaptığımız bir haberden dolayı  şiddete maruz kalabiliriz. Bizim de can güvenliğimiz yok.

Diğer taraftan bilindiği gibi salgın dönemindeyiz ve coronavirüse yakalanmamak için özveri gösteriyoruz. Salgının  ilk gününden bu yana kadın gazeteciler olarak hep sahada yer aldık.

Bugüne kadar kendimizi ve sevdiklerimizi  coronavirüs salgınından korumaya çalıştık. Salgın sürüyor ve bizler hala görevimizin başındayız.  Bizler bilinçli insanlarız ancak hep sokaklardayız. Saha çalışanları olarak coronavirüs aşısı olmak istiyoruz.

Biz kadın basın emekçileri  olarak kadına yapılan her türlü şiddete karşıyız ve bu anlamda tüm kadınlarımızın yanındayız.

Bizler bu tür haberleri yazarken empati yapıyoruz ve psikolojik olarak etkileniyoruz.

Kadın basın emekçileri olarak kadına yönelik her türlü şiddet ve cinayet haberlerinde yüreğimiz yanıyor, kalemimizden kan damlıyor. Artık kadın cinayetleri haberleri yapmak istemiyoruz.

MÜCADELE KADINLARI BİRLEŞTİRİR, KADINLAR DÜNYAYI ÖZGÜRLEŞTİRİR."

(Halkın Sesi)