A.Ş İÇİN İŞLEMLER TAMAM ONAY BEKLENİYOR

Zonguldak Kömürspor yönetimi şirketleşmeye  giderek A.Ş için gerekli evrakları Türkiye Futbol Federasyonuna sundu. Federasyon 1 2 ay içerisinde Kömürspor evraklarına onay vermesi bekleniyor. 
***********

TFF 2.Lig Kırmızı grupta sezonu orta sıralarda tamamlayan Zonguldak Kömürspor'da gözler yeni sezon planlamasına çevrildi.Gelecek sezon bir çok sıkıntılı dönemlerden geçecek olan kırmızı lacivertli takım şimdiden bu sorunları en aza indirmek için çalışmalara başladı. Öncelikle uzun zamandır A.Ş olarak şirketleşmeye  gitmeye hedefleyen Kömürspor yönetimi bunun için gerekli çalışmaları tamamlayarak Türkiye Futbol Federasyonuna sundu. 
Kırmızı Lacivertli takımın evraklarını incelemeye alan Türkiye Futbol Federasyonunu 1 2 ay içerisinde bir eksik görmemesi halinde onay yazısını verecek. A.ş  çatısı altında toplanacak olan Zonguldak Kömürspor vergi ve bir çok avantajlardan yaralanacak. Kırmızı  Lacivertli takım A.Ş beraber bir çok sıkıntıdan bir nebze olsun rahatlayacak. Özellikle Kulübün içinde bulunduğu borç ise Kulüp Başkanı Süleyman Caner ve yönetime ait olacak.
A.Ş NEDİR?
Yeni ekonomik düzen her alanda olduğu gibi sporu ve kurumlarını etkilemiş, siyasal ve ekonomik sistemler içerisinde yer alan spor yeniden tanımlanmaya başlamıştır. Yüzyıllardır geleneksel yapılarını korumaya çalışan spor sistemleri, yeni ekonominin tanımlamış olduğu spor sektörünün avantajlarından yararlanmak ve rekabet edebilecek yapısal özeliklerini yeniden gözden geçirmek durumunda kalmışlardır. Günümüzde spor kulüpleri gelişen ekonomiye ve profesyonel yönetim anlayışına sahip olmanın yanı sıra performanslarınıartırmak ve başarılı olmak amacıyla birer işletme anlayışı içerisinde şirketleşme modellerini benimsemiş durumdadırlar. Türkiye’de sporkulüpleri bir taraftan vergi avantajlarından faydalanmak için dernek statüsünde faaliyetlerine devam ederken, diğer taraftan şirketleşerekkurumsallaşma, profesyonelleşme, ticari faaliyetlerde bulunma, markalaşabilme, gelir kaynakları yaratma gibi çabalara yönelmişlerdir.
Emre Can Bayram