HABER: CEVDET AKGÜN

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde çalışan sağlıkçılar olmak üzere, hasta yakınları ve hastalardan yemeklerle ilgili şikayetlerin ardı arkası kesilmiyor.

Tıp Fakültesi Hastanesinin yemek tedarikçisi firmanın, İhale şartnamelerinde belirlenen ve Hastane yönetimi tarafından yapılan haftalık programa uymadığı gibi, ürettiği yemeğin fazlasını üretmiş gösterdiği iddia ediliyor. Yemek firmasının ortalama 2 bin 500 üretim yapması gerekirken bu sayıyı bin 500’lerde tuttuğu ancak kayıtlara 2 bin, 2 bin 500 geçtiği yer alan iddialar arasında.

“ET YOKSA, MERCİMEK VAR”

ZBEÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Can, Prof. Şenay Özdolap Çoban

Fakülte Sekreteri Şener Başarslan, Üniversite Hastahaneleri Başmüdürü İhsan Öztunç, Hastane Müdürü Bülent Bağbaşı ve Hastanenin yemek işinden sorumlu müdür yardımcısı, Hastalar, refakatçiler ve çalışanlar için günlük, haftalık ve aylık yemek listelerini, gramajlarını, hangi gün hangi yemek yeneceğini belirliyor. İhaleye çıkarken de tüm bu planlama göz önüne alınarak yapılıyor.

Ancak planlanan ve ihale şartnamesinde var olan kuralı denetleyeceklerin olaya göz yumduğu ve etli yemek yapacakları günde yerine mercimek yaptıkları öne sürülüyor.

“GEÇMİŞTE İHALELER NASIL YAPILIYORDU”

Hastane veya resmi kurumlarla ilgili olarak Zonguldak veya başka kentlerde ihaleler; “O şehirde yemek fabrikası ancak ihaleye girebilir” ibaresi vardı. O nedenle hangi kent olursa olsun, çantacılar, vur kaç yapanlar ihaleye giremiyordu. ZBEÜ Tıp Fakültesi Hastanesi veya diğer resmi kurumların ihalesini düşük bedelle alan firmalar, mevcut kurumların var olan yemekhanesinden imalat yapmaları akıllarda soru işaretleri bırakıyor. Yemek fabrikası dahi olmayan kişilerin kurumun yemekhanesini kullanarak yemek yapmasının ne kadar doğru olduğu tartışma getirirken, olası bir vakada nasıl yemek çıkaracağı da bilinmiyor.

“SAĞLIK ÇALIŞANLARIN SAĞLIĞIYLA OYNUYORLAR”

Dünyayı etkisi altına alana ve bu Cavit-19 ile mücadelede gecesini gündüzüne katan sağlık çalışanlarının bir kap yemeğinin doğru düzgün verilmemesi tepkilere neden oluyor. Olağanüstü dönemde yaşamları pahasına insanları tekrar eski sağlığına kavuşturma adına korana virüsüyle boğuşan sağlık çalışanlarına karnını doyuracak kaliteli yemeği çok gören firma ve onları kayırdıkları ileri sürülen firmalar hakkında hastane yönetiminin sessiz kalması akıllara soru işaretleri getiriyor.

“REKTÖR MUSTAFA ÇUFALI DENETLEMELİ”

ZBEÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufalı’nın yaşanan tüm bu yemek skandalı ve rezaletiyle ilgili bilgi sahibi olmadığına vurgu yapan hastane çalışanları, “Hasta ve hasta yakınlarından yemek konusunda azar işitmekten bıktık. Hastane yönetimi tüm bu şikayetleri biliyor. Anacak bu konularda hassas olan Üniversite rektörünün yaşanan rezaletten haberi yok. Biz kaliteli yemeği hak ediyoruz. Sayın Rektör bu soruna el atmalı” dediler.

“KÖPEK BİLE YEMEZ”

Hasta yakınları ve hastalar ZBEÜ Tıp Fakültesinde kendilerine sunulan yemeği tasması olmayan köpeğin dahi yeme şansı olmadığını ifade ederek; “Biz hasta ve hasta yakınları olarak bize diretilen yemeği bırakın bizi sokak köpeği yemez. Hastane Başhekimi, Hastane Müdürüne yaptığımız tüm şikayetler görmezden geliniyor. ZBEÜ Rektörlüğüne de defalarca şikayetçi olduk. Sanırız oradakilerde olayları ört pas etme adına Rektör’e bilgi vermiyor. Bu bir soruşturma konusu. Yetkilileri göreve çağırıyoruz” dediler.