Bartınlılar Derneği yeni başkanını seçti!

AYDENİZ HIZLI BAŞLADI

Zonguldak'ta 1977 yılından beri faaliyet gösteren yaklaşık bir ay önce yapılan kongreyle yeni başkanının seçen Bartın İli Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, kısa sürede üye sayısını artırırken sosyal kültürel faaliyetlere de ağırlık verdi.

Bartınlılar Derneği, üye sayısını 500’e çıkarırken, öte yandan 28 Mart’ta 1. Geleneksel Bartınlılar Gecesi düzenleme kararı aldı. Buna göre Bartın İli Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından 28 Mart’ta Saat 19.00’da Bartın Bulut Düğün Salonu’nda Umut Açıkgöz ve Ayça Demir’in sahne alacağı 1. Geleneksel Bartınlılar Gecesi düzenlenecek. 

Dernek faaliyetleri hakkında Halkın Sesi’nin sorularını cevaplandıran Bartın İli Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin Yeni Başkanı Adem Aydeniz, “Dernek olarak Bartın’da konser gecesi düzenleyeceğiz. Bütün hemşerilerimizi bir araya getireceğiz ve bunu geleneksel hale getireceğiz. Dernek yararına, birlik ve beraberlik sağlanabilmesi için konser düzenliyoruz. Şu an kısa sürede üye sayımızı artırarak 500 üye sayısına ulaştık. Bundan sonra çeşitli sosyal, kültürel faaliyetlerimize hız vererek derneğimizin adını daha yükseklere çıkarmak istiyoruz. Daha çok üye sayısına ulaşmak ve kamu oyunda derneğimizin hak ettiği değere kavuşmasını istiyoruz.

İnşallah bundan sonra yeni kültürel faaliyetlerimiz, konserlerimiz olacak. Bu bir başlangıç. Bundan sonra özellikle yaz dönemlerinde daha farklı etkinliklerle kamuoyunun karşısına çıkacağız ve kıymetli hemşerilerimizi bir araya getireceğiz.” dedi.

Derneğin 1977 yılında kurulduğunu hatırlatan Aydeniz, “Bildiğiniz gibi derneğimiz kurulduğu tarihte Bartın ilimiz Zonguldak’a bağlı idi. Zonguldak, Bartın ve Karabük illerinin birlik beraberliği için yine aynı şekilde faaliyetlerimize devam edeceğiz. Zonguldak, Bartın ve Karabük eskiden olduğu gibi kaderleri bir olan kardeş şehirlerdir. Bizler bu doğrultuda hareket ederek derneğimizi daha faal hale getirmeye özen gösteriyoruz. Bütün hemşerilerimizi derneğimize sahip çıkmaya ve üye olmaya davet ediyorum”

YENİ YÖNETİM HIZLI BAŞLADI

Yaklaşık 1 ay önce yapılan kongrede derneğin yeni başkanı seçilen Adem Aydeniz, eski Başkan Ahmet Ardıç'a bugüne kadar yaptığı hizmetlerden ötürü teşekkür ederek çiçek takdim etmişti.

Kongrede seçilen yeni başkan ve yönetim kurulu ise şu isimlerden oluşmuştu:

Başkan Adem Aydeniz. Yönetim Kurulu üyeleri: Seyfi Özkaynak, Ercan Çömlek, Serhat Ergin, Adem Arabacı, Nurullah Aldarı, Celal Kara, Musa Maskar, Bilal Uğurlu, Serkan Günay, Derya Akbıyık.

Haber: Abdullah Karabacak – Şebnem Saka