Veteriner kliniğinde sezaryen ile ameliyat ettirilen kedi, iki yavrusuyla balık halinin maskotu oldu. Esnaf, kediye “Ayşe” ismini koydu.

Ayşe balıkçıların maskotu oldu

Araba çarpan kedi ve iki yavrusunu sahiplenen balıkçı esnafı onlara gözleri gibi bakıyorlar

Kent merkezinde hamile bir kediye araç çarpınca balık hali esnafı, durumu aynı iş merkezinde bulunan Özel Veteriner Kliniği hekimlerinden Önder Alkan’a iletti. Esnafın sahiplendiği kedi, Önder Alkan tarafından başarıyla ameliyat edildi. İki yavrusu dünyaya gelen kediye balık hali esnafı “Ayşe” adını koydu. Yavrularını balık halindeki bir dükkanın asma katına saklayan kedi, gün boyu esnafın verdiği balıklar ile karnını doyuruyor. Hale gelen müşterilerin de ilgi odağı olan kedi, halin maskotu olmuş durumda.

Kediye başarılı bir operasyon gerçekleştiren Veteriner Hekim Önder Alkan, “Çarşımızın Ayşe isimli kedisi bundan yaklaşık 1.5 ay önce trafik kazası geçirdi. Kalçası kırıldı. Kalça kırıklığından dolayı kalçada daralma meydana geldi. Doğum zamanı kanalda daralma olduğundan dolayı normal doğumu gerçekleştiremedik. Çarşının esnafı ile hep beraber klinikte hayvanımızı sezaryen yaptık, iki yavrusunu aldık. Şu an sağlıklı bir şekilde esnafın bakımına bıraktık. Esnaf beraber oldu, toplandı, maliyetlerini karşıladı. Biz de yardımcı olduk. Kendi çarşımızın kedisidir. Bu arada rahmini aldık. Çünkü kalçası kırık ve bir daha doğum yapma şansı yok” diye konuştu. (Haber merkezi)