Zonguldak’ın Kozlu ilçesindeki meydanda, naylon poşete koyduğu ekmekleri küçük lokmalar haline getirerek güvercinleri elleriyle besleyen kalbi güzel kadın takdir ediliyor.

Meydandaki güvercinleri yaz ve kış aylarında olmak üzere 5 yıldır her gün beslediğini anlatan Ayşe Atalar, şöyle konuştu:

Aç kalmalarına gönlüm razı gelmediği için her gün 3 adet satın aldığım ekmekleri küçük lokmalar haline getirerek çok sevdiğim güvercinleri besliyorum. Çünkü onlar da canlı, yiyeceğe ihtiyaçları var. Elimdeki poşetle geldiğimi gören siyah, beyaz, kahverengi, alacalı renklerde yüzlerce güvercin, bir anda meydanı dolduruyor.

Her gün yaklaşık bir saat güvercinleri yemliyorum, yanıma gelen vatandaşlarla da sohbet ediyorum. Yemlerini yiyip yerde bulunan su birikintilerinden de sularını içen güvercinler, aynı zamanda meydanda bekleyen insanların da ilgi odağı oluyor. Yemlerini yiyip doyan güvercinler üç beş saniye içinde meydanı terk ediyor.

Güvercinleri yemlemek benim için görev oldu. Her gün ekmekleri küçük lokmalar haline getirerek güvercinlere yediriyor olmaktan mutluluk duyuyorum.’’