Zonguldak'ta 40 yıllık eğitimci Ayşe Alkan, sağlık çalışanları için evinde gönüllü olarak maske dikiyor. 'He şey devletten beklenmez, bizler paylaşmayı bilen bireylerin' diyerek Kız Meslek Lisesi mezunlarına çağrı yapan Ayşe Öğretmen, evinde günlük 100 civarında maske dikiyor.

Kent merkezinde Mithatpaşa Anasınıfı öğretmeni olarak görev yapan Ayşe Alkan, sosyal medya hesabından lise arkadaşlarına şu çağrıyı yapıyor:

"Değerli Kız Meslek Lisesi mezunları, sayfamdaki arkadaşlarım, dikiş bileniniz varsa lütfen sizler de sevginizi emeğinizi paylaşır mısınız? Zonguldak Tıp Fakültesi Hastanesi'ne maske dikimi için gönüllüler aranıyor. Bu güzel işi organize eden arkadaşım Tülin Papila'ya yürekten sevgiler. Her güzel işin arkasında yüreği ve kendi güzel insan var. İşte biz de onun yaptığı bu güzel emeğe sıcak bir dokunuşumuz olsun istiyoruz. Her şey devletten beklenmez, bizler paylaşmayı bilen bireyleriz"

Ayşe öğretmenin çağrısına şu ana kadar ses veren olmasa da o tek başına sağlık çalışanları için maske dikmeye devam ediyor. Kız Meslek Lisesi'nde hazırlanan malzemeler, gönüllüler tarafından iplik alınıp evlerde dikiliyor.  

Gönüllülerin artmasıyla çok sayıda maske dikileceği belirtiliyor.

Halkın Sesi