Türkiye Kamu-Sen İl Başkanı ve Türk Büro-Sen Şube Başkanı Kadir Bacıoğlu, 23 Nisan dolayısıyla yaptığı açıklamada, “Milli egemenliğimizin tecelligâhı Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 99. yıldönümünü gurur ve coşkuyla kutluyoruz” dedi.

Bacıoğlu, şunları söyledi:

“23 Nisan, Türk milletinin bağımsız ve özgür yaşamak, demokratik Cumhuriyet'e sahip olmak, uygar dünyayla bütünleşmek yolundaki kararlılığını ortaya koyduğu bir millî mutabakattır.

Milletimizin en değerli varlığı, geleceğimiz çocuklarımız, barışın, sevginin, umudun ve kardeşliğin temsilcileri, aydınlık yarınlarımızın güvencesidirler. Bu noktada çocuklarımızın kaliteli yaşam imkânlarına kavuşturulmaları, çağın gerektirdiği nitelikte bir eğitim almaları için her türlü fedakârlığı yapmak zorundayız.

Milli egemenliğimizin tecelligâhı Türkiye Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışı yakın tarihimizin mihenk taşlarından birini teşkil etmektedir. 23 Nisan, Türk milletinin bağımsız ve özgür yaşamak, demokratik Cumhuriyet'e sahip olmak, uygar dünyayla bütünleşmek yolundaki kararlılığını ortaya koyduğu bir millî mutabakattır. 

 

Meclis’in açılması, kurtuluş hareketinin tüm Anadolu coğrafyasına yayılmasında ve tam bağımsız yeni Türk Devleti’nin kurulması sürecinde atılan en önemli adımlardan biridir. Ülkemizin işgal altında bulunduğu bir dönemde oluşturulan Meclis, belli bir kişinin ya da zümrenin tahakkümünü öngören yönetim anlayışı yerine demokratik rejime açılan kapı olmuştur.   

Cumhuriyet, milli egemenlik ilkesinin yaşam bulduğu, vatandaşlarımızın hür iradeleriyle yönetime katıldığı, üstün nitelikli bir yönetim biçimidir. Bu nedenle Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak kutladığımız 23 Nisan’ın taşıdığı değer ve anlamlara sahip çıkmak, Meclisimizi ve Cumhuriyetimizi kuranların ülkülerini yaşama geçirmek için var gücümüzle çalışmak ülkemizi bölmek isteyenlere verilecek en güzel cevap olacaktır.  Milletimizin en değerli varlığı, geleceğimiz çocuklarımız, barışın, sevginin, umudun ve kardeşliğin temsilcileri, aydınlık yarınlarımızın güvencesidirler. Bu noktada çocuklarımızın kaliteli yaşam imkânlarına kavuşturulmaları, çağın gerektirdiği nitelikte bir eğitim almaları için her türlü fedakârlığı yapmak zorundayız.

 

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açıldığı günü bayram olarak çocuklara armağan etmesi Mustafa Kemal Atatürk’ün geleceğimizin mimarı siz çocuklarımıza verdiği değerin göstergesidir. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, dünyadaki çeşitli ülke çocuklarının katılımıyla kutlanan ilk ve tek çocuk bayramıdır.

 

Sevgili çocuklarımızın; Türk milletinin mensubu olmanın verdiği gurur ve güvenle, sayısız şehidimizin canları pahasına kurduğu Devletimizin ve Cumhuriyet'in korunması ve yaşatılması, ülkemizin her alanda layık olduğu medeniyet seviyesine ulaşması çabalarına öncülük edeceğine olan inancım sonsuzdur. Çocuklarımızın, çağın tüm ürünlerinden yararlanarak en iyi biçimde yetişmesi amacıyla gösterilen çabalar, aydınlık yarınlar olarak milletimize dönecektir.

 

Esareti kabullenmeyen, özgürlüğü ve bağımsızlığı hayatının temel dinamiği olarak kabul eden Türk milletinin geleceği çocuklarımız; yarının gençleri ve büyükleri olarak, binlerce yıllık kadim kültürümüzden alacağınız güç, milletimizin güveni ve büyüklerimizin desteği ile her zaman başarılı olacağınıza yürekten inanıyoruz. Sizleri çok seviyor ve sizlere güveniyoruz.

 

Bu duygu ve düşünceler içinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutluyorum”