Necdet Karaveli ‘’ Bu millet dünde bugün de bağımsızlık düşkünlüğünü Cihan-ı Aleme Göstermiştir ‘’
Kozlu Ortaokulu müdürü Tuncay Korku, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Zehra Cahit Şavik ve öğrenciler 18 Mart Çanakkale Şehitleri ile ilgili program kapsamında İl Genel Meclis Başkanı Necdet Karaveli’ye ziyarette bulundular. Meclis Başkanı bağlama çalan öğrenciye eşlik ederek ‘’ Çanakkale İçinde ‘’ türküsünü söyledi. 
Çanakkale Şehitler Zaferi ile ilgili konuşan Meclis Başkanı ‘’ Türk"ün ulusal savaş tarihinin en önemli zaferlerinden birisi olan Çanakkale Zaferi’ni kutladığımız bugün, onurla mücadele eden nice şehidimizin gururunu halen içimizde yaşıyoruz. 
Çanakkale Zaferi; dünya tarihi açısından da önemli bir yere sahiptir. Kurtuluş Savaşımızın ilk adımının atıldığı, kahramanlık ve fedakarlıklarının doruk noktasına ulaştığı, imanın ve azmin mücadelesi olmuştur.

           Birinci Dünya Savaşı"nı galip bitirmek isteyen düşman kuvvetlerine karşı kahraman ordumuz, Çanakkale Boğazı"nda aylar boyunca devam eden bir dizi deniz ve kara savaşı yapmış 300.000 askerimizin şehit olduğu bu savaşlarda, düşman donanmaları çok ağır kayıplar vererek geri çekilmişlerdir. Çanakkale Savaşlarının denizle ilgili kısmı, 18 Mart 1915 tarihinde, düşman gemilerinin geri çekilmeleriyle Türk topçusu karşısında ağır kayıplar vermesiyle sonuçlanmıştır.

            Çanakkale Zaferi, vatanın bütünlüğü ve milletin bağımsızlığı söz konusu olduğunda, Türk milletinin engelleri aşabileceğinin en güzel örneğidir. 
  Bu millet dün olduğu gibi 15 Temmuz’da da bağımsızlık düşkünlüğünü tüm Cihan-ı Alem’e bir kez daha göstermiştir. İçindeki imanla her türlü saldırıya karşı koyabilecek Dünya Üzerinde başka bir millet yoktur. Milletin bağımsızlığı ve toprağı üzerinde gözü olanlara dün de bugün de iyi bir ders verilmiştir. Birlik ve bütünlük içinde kenetlenip bunu muhafaza ettiğimiz takdirde bizleri kimse yıkamayacaktır. 

             Çanakkale Zaferi ile birlikte, Şehitler Günü olarak da kutladığımız bu anlamlı zafer gününde, kutsal vatan topraklarını canları pahasına müdafaa ederek şehitlik mertebesine erişen aziz şehitlerimizi şükranla anıyoruz. Aziz şehitlerimiz yattıkları yerlerde şunu hissetmelidirler ki; temiz kanlarıyla suladıkları kutsal vatan toprakları, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Türk ulusu tarafından en kutsal emanet olarak muhafaza edilecektir. Bu duygularla, bizlere bu büyük zaferin gururunu armağan eden, başta Gazi Mustafa Kemal ve onun silah arkadaşları olmak üzere; bu mücadeleyi her şeyiyle destekleyen aziz Türk Milletini ve vatanları uğruna hayatlarını feda eden bütün şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve şükranla anıyorum. ‘’ dedi.