Türk Kızılayı Zonguldak Şubesi tarafından Camlı Köşk’te düzenlenen kahvaltıda geçtiğimiz kurban ayında kurban bağışta bulunan 83 kişiye Türk Kızılayı Zonguldak Şubesi Başkanı Nihat Aygün tarafından plaket verildi.

Türk Kızılayı Zonguldak Şubesi Yönetim Kurulu ve üyeleri, Bülent Ecevit üniversitesi Kızılay Gençlik Kulübü’nin de katıldığı kahvaltıda konuşma yapan Aygün, Türk Kızılayı’na yapılan tüm kurban bağışlarının yerini bulduğunu, önümüzdeki kurban ayında bağış sayısını artıracaklarını belirterek,“Kızılay aracılığıyla yapılan kurban bağıları ihtiyaç sahiplerine ulaştırılarak yerini bulunuyor. Türk Kızılayı ihtiyaç sahiplerine et yardımını sadece kurban ayında değil 1 yıl boyunca yapıyor. 2015 yılında aldığımız 83 kurban vekaleti var. Bu sayı çok az. Bu sayının önümüzdeki kurban ayında artmasını temenni ediyoruz.” dedi.

 “KAN BAĞIŞI KAMPANYALARINA KATILIN”

Aygün konuşmasında, Zonguldak halkını kan vermeye çağırarak şunları söyledi: “Kızılayın en büyük görevlerinden bir tanesi de kan toplamaktır. Çünkü kan yapılamayan tek ilaç. Bu da sadece insanda var. Bu nedenle Zonguldak’taki hemşerilerimize kan bağışı konusunda büyük görev düşüyor. Zonguldak’taki hastanelerimizin ortalama 20 bin ünite kana ihtiyacı var. Biz bu ihtiyacın 18 binini karşılayabiliyoruz. Diğerleri dışarıdaki illerden geliyor. Biz istiyoruz ki Zonguldak’taki hastalarımızın kanlarını Zonguldak’ta toplayalım. Dışarıdan kan istemeyelim. Bu nedenle kan bağışı kampanyalarına katılmalarını istiyoruz.” diye konuştu.

Kahvaltının bitiminin ardından Aygün, Türk Kızılayı Zonguldak Şubesi Yönetim Kurulu ve üyeleri, bağışta bulunanlarla ve Bülent Ecevit Üniversitesi Kızılay Gençlik Kulübü ile hatıra fotoğrafı çektirdi. (Aykut KARA)