Bakanların salona gelmesiyle tören başladı. 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ve Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un salona gelmesiyle tören başladı.

İlk olarak saygı duruşunda bulunulmasıve İstiklal Marşının okunmasıyla  

Konuşmalar başladı.

CHP Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak, CHP’nin üyesi olarak bu açık kapanması gerek. Bu açığın kapanması için elimizden geleni yapacağız. Gönül isterdi ki 2003 yılından önce Kozlu’da, Armutçuk’ta maden şehidi olan aileleri de bu TTL kura çekiminde değerlendirebilseydi. Onlar yarım büyüdüler. Onlara minnet borcumuz var. Zonguldak maden şehitlerini unutmayacak. “ dedi.

Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş ise “Bugün gerçekten Zonguldak’ta farklı bir günü yaşıyoruz.  Zonguldak maden şehri olmasını görüyoruz. Bu imkanı her türlü şaibeden uzak işi alma imkanını veren hükümete teşekkür ediyoruz. Zonguldak maden şehri. Bu madeni yer altından çıkararak insanımızın hizmetine çıkarıyoruz. Bu yolda bugün yaşadığımız olay önemlidir. Kura çekim etkinliğinin önemli bir aşama olmasını diliyorum” dedi.

BAKAN ZÜMRÜT KONUŞTU

Daha sonra Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk kürsüye çıktı. Selçuk, “Aile ve çalışmakta bakanlığı olarak gümbür gümbür Başkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde çalışmalarımıza devam ediyoruz. Çalışan her insan emelinin karşılığını alıyor. Çalışan her işçinin karşılığını veriyoruz. Asgari ücretleri artırarak 2020 olarak belirledik. Yer altında çalışan işçilerimizin ücreti 4 bin TL’ye yükseldi. Bugün bin işçimizin atamasını yapıyoruz. Ataması gerçekleşecek olan kardeşlerimize de hayırlı olsun diliyorum.” dedi.