Hava muhalefeti sebebiyle gece açılamayan denize Zonguldaklı balıkçılar, sabahın ilk ışıkları ile ‘Vira Bismillah’ dedi. Ancak balıkçılar, balık olmayınca elleri boş dönmek zorunda geri döndü.

‘Vira Bismillah’ diyerek tekneleriyle denize açılan balıkçılar av sezonunun ilk gününde beklediklerini bulamadı. Kuzeyden esen rüzgarlar etkili olunca ağlar beklendiği gibi palamut ve istavritle dolmadı. Zonguldak Kozlu Limanı’ndan dün saat 05.00’de denize açılan balıkçı tekneleri akşam saatlerine kadar balık aradı ancak limana elleri boş dönmek zorunda kaldı.

AĞ ÇEKMEK YERİNE GAZETE OKUDULAR

Ağ atarak, kasaları balıkla doldurması beklenen görevliler, balık olmayınca kamaralarında bol bol gazete okudu. Uzun süre denizi dolaşan balıkçı teknesi, sürüye rastlamayınca ağ bile atmadı. Kaptan Turan Karadeniz, daha sezonun başında olduklarını ve şu anda balık bulunamamasının normal olduğunu belirtti. Önümüzdeki günlerde amaçladıkları balık hedefine ulaşabileceklerini söyleyen Karadeniz, bu sezon balığın çok olacağını düşündüklerini vatandaşın ucuza balık yiyebileceklerini ifade etti.

Umduklarını bulamayan balıkçılar kuzeyden esen rüzgarların suyun soğumasına ve bunun sonucunda balıkların açığa gitmesinin sebep olduğunu söyledi.