TTK’ya iç denetçi olarak atanan Enerji Bir-Sen Yönetim Kurulu üyesi Nail Altuntaş bu atamanın sendikasıyla ilgisi olmadığını ve kendisine özel bir uygulama yapılmadığını iddia etti

Enerji Bir-Sen Yönetim Kurulu üyesi Nail Altuntaş, gazetemizde yayınlanan, “Kamuda atanmanın altın anahtarı: Memur-Sen” başlıklı haberimize bir açıklama gönderdi. 

Kendisinin iç denetçi olarak atanmasında ne mensubu olmaktan gurur duyduğu sendikasının, ne de başka bir dış faktörün etkisi olmadığını söyleyen Altuntaş, atamalarda, tamamen yetkinlik ve yeterlilik şartlarının gözetildiğini iddia etti. TTK’nin yönetmelikte kendini kayırmak için değil personel teminindeki ihtiyaçlar göz önüne alınarak değişikliğe gittiğini de söyleyen Altuntaş, “Yönetmelik değişikliği 2016 yılında yapılmış olup, benim gibi diğer görevli arkadaşlarımızın ataması 3 yıl sonra 2020 yılı Temmuz ayında yapılmıştır. Bu süre zarfında birimde daha önceki görevlendirilmelerle beraber beş kişi görevlendirme olarak çalışmaktaydı” dedi.

HARCIRAH ALMAM NORMAL

Haberde yer alan harcırah alarak kursa gittiğine dair iddiaları doğrulayan Altuntaş, “Kurum tarafından alınması gereken eğitimler için diğer birim veya mesleklerde çalışanların eğitim masraflarını kurum tarafından karşılandığı da göz önüne alındığında, birimimizde görev alan dört arkadaşımızla beraber hiçbir şekilde ayrım gözetilmeksizin eğitim masraflarımız kurum tarafından karşılanmıştır” dedi. Altuntaş, açıklamasında, kademesi tutmasa da Devlet Memurları Kanununun atamasına cevaz verdiğini de ifade etti.