Barakası yıkılınca belediye bastı

Zonguldak'ta dükkana dönüştürdüğü otobüste köfte satışı yapan Güneydoğu gazisi 36 yaşındaki Melih Demir, ruhsatsız köfteci kulübesi Belediye Başkanı Muharrem Akdemir’in talimatı üzerine zabıta ekipleri tarafından yıkıldı. Zabıta ekiplerinin köfteci tezgahını yıkmasına sinirlenen Melih Demir, Zonguldak Belediyesi’ne giderek ortalığı savaş alanına çevirdi. Gazi Melih Demir, Belediye Başkanı Muharrem Akdemir’e, Belediye Başkan Yardımcısı Şenol Şanal’a, Belediye Meclis üyesi Gökhan Demir’e ve yetkililere tehditler savurdu.


 

Şırnak'ta 1999 yılında gece operasyonundan dönerken aracın şarampole yuvarlanması sonucu yaralanarak gazi olan  evli ve 2 çocuk babası Melih Demir., Milli Egemenlik Caddesi üzerinde “Gazipark” adını verdiği köfteci tezgahında hizmet veren Melih Demir, 40 metrekarelik arsa için de Milli Emlak’a kira ödemeye başladı. Bir süre önce Zonguldak Belediyesi ise Melih Demir’in ruhsatsız olarak çalıştığı gerekçesiyle duruma müdahale ederek köfte arabasını satış yerden kaldırmış ve yerine bir küçük bir köfteci bakarası yapmıştı.

VALİLİK ÖNÜNDE KENDİNİ YAKMAK İSTEDİ

Belediyenin iş yerini kapatmasına tepki göstermek amacıyla Valilik binası önünde kendini yakmak istedi. Melih Demir’i AFAD Müdürü tarafından ikna edildi.

Pet şişeye doldurduğu benzin ile Zonguldak Valiliği önüne gelen Melih Demir, Atatürk Anıtı önünde yaşadıklarını anlattı. Üzerine benzin döken Gazi Melih Demir, Zonguldak Belediyesi’ne tepki gösterdi. Emniyet ekipleri ise teyakkuza geçti. Ekipler Melih Demir’e müdahale ederek sakinleştirmeye çalıştırdı. Tepkisini dile getiren Melih Demir, beyin ameliyatı olduğunu söyleyerek şöyle dedi:

“Ben 40 metrekarelik yere Milli Emlak’a para ödüyorum. Belediye başkanı orayı yıkmak için elinden geleni yapıyor. Biz bu kadar mı ucuzuz? Diğer ruhsatsız yerleri yıkamıyor. Benim 40 metrekarelik yerimi yıkmaya kalkıyor. 40 metrekarelik yeri bize reva görmeyenler, vatan satılırken sesini çıkartmıyorlar. Benim evdeki madalyamı teneke yerine koydunuz. Benim madalyamı teneke yaptınız. Benim ekmek teknemi yıksınlar kendimi ateşe veririm. Bu Zonguldak’ın ayıbıdır.”

İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ahmet Güngör tarafından ikna edilen Melih D., Valilik önüne gelen sağlık ekipleri ilk müdahaleyi yaptı.  Melih Demir., polis aracına bindirilerek ifadesi alınmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürülmüştü.



BELEDİYE BAŞKANI’NIN TALİMATI İLE KÖFTECİ BAKARASI YIKILDI

Belediye Başkanı Muharrem Akdemir’ın talimatı Milli Egemenlik Caddesindeki “Gazipark” köfte barakasına giden Zabıta Müdürü Murat Yanık, zabıta ve belediye ekipleri polis nezaretinde barakayı yıkmaya başladığı anda Melih Demir, ekiplere tehditler savurdu.

GAZİ BELEDİYEYİ BASTI

Yıkım alanından polis ekipleri tarafından uzaklaştırılan Gazi Melih Demir, Annesi Gülcan Demir ile birlikte Zonguldak Belediyesi’ne giderek, Belediye Başkanı Muharrem Akdemir ile görüşmek istedi.  Belediye Başkan Yardımcısı Şenol Şanal ve Belediye Meclis üyesi Gökhan Demir arasında tartışmaya başladı. Tehditler savuran Melih Demir, olay yerine gelen polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Oğlunun gözaltına alınmasına sinirlen anne Gülcan Demir baygınlık geçirdi. Özel güvenlik ekipleri tarafından Gülcan Demir A Tıp Merkezine getirildi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.





BARIŞ DOĞAN