Çaycuma Milli Eğitim Müdürlüğünün düzenlediği 2. Kitap Fuarı’na sosyal medya hesabında CHP’ye küfredip, feminist yürüyüşe katılan kadınları “fahişe” olarak niteleyen Mustafa Sefa Güvenir adlı yazarın davet edilmesi şaşkınlık yarattı.

Çaycuma Milli Eğitim Müdürlüğü düzenlenen ve koordinatörlüğünü Barbaros Kutlutaş Ortaokulu Müdürlüğünün yaptığı kitap fuarlarının ikincisi bu hafta başlıyor. 15-20 Nisan 2019 tarihleri arasında Çaycuma Kültür ve Sanat Merkezi’nde yapılacak olan fuara 11 yazarın yanı sıra “Payitaht” dizisi oyuncusu Ali Nuri Türkoğlu da katılarak öğrencilerle bir söyleşi yapacak. Türk edebiyatının adı bilinen hiçbir yazarına yer verilmeyen fuarda, tüm katılımcıların iktidara yakın isimlerden olması dikkat çekerken,  sosyal medya paylaşımlarında CHP’ye galiz küfürler edip, İstanbul’daki feminist yürüyüşe katılan kadınları “fahişe” olarak niteleyen Mustafa Sefa Güvenir’in davetliler arasında yer alması tepki yarattı. Çaycuma’da billboardlara asılan ilanlara göre, Güvenir, 19 Nisan’da Çaycuma’ya gelerek imza gününde öğrencilerle buluşacak.

 

CHP’LİLERE: “DEYYUSLAR”, SANATÇILARA: “ BOKU YİYİP, DAMAĞINIZI YALANDAN ŞAKLATMAYIN”

Sosyal medya adresinde tam bir AKP militanı olarak paylaşımlar yapan Güvenir, CHP eleştirilerini küfür boyutuna eriştirdiği bir paylaşımında, “Estetikle bambaşka bir hale gelinebilir, bakınız Ajda Pekkan, daha da bakınız CeHaPe... Yok lan şaka şaka, sakın bakmayın, çarpılırsınız mazaallah, Medusa Cadısı gibi deyyuslar! Ajda’ya bakın sadece...” diyerek CHP’lileri “deyyus” olarak niteliyor. Güvenir bir başka paylaşımında, yaşadığı Kadıköy’de seçimi kazanan CHP’li başkanı kutlayan sanatçılara “Pardon da kiminizin seçim gördüğü o perspektifin ardında üst akılın kimliklendirdiği siz sanatçı müspetteleri ‘Bu sadece belediye seçimi deyip, sadeleştirilmiş şeytanlığınızda boku da çikolatayı da kahverengi gördüğünüz içindir ki, boku yiyip, damağınızı yalandan şaklatmayın lezzetli diye, zira dişinizde şehidimin kanı var” diye sesleniyor.

 

KADINLARA: “PANKARTLI FAHİŞE”, ABAZAN ERKEKLERE: “BUNLARI ISKALAMAYIN”

8 Mart’ta yapılan feminist yaptığı yürüyüşle ilgili 10 Mart’ta bir paylaşım yapan Güvenir, yürüyüşe katılan kadınları, fahişe olarak nitelemekle kalmıyor, “Sayın Türkiye Abazası, ayıp ulan sizin yaptığınız! Bunca pankartlı fahişeyi ıskalamanız hayretimi şaşırtıyor. Vitrin mankenini profil resmi yapanlara bile yürüyen sizler, damacanaları asansörde bile affetmeyen sizler, "Çok güzel bağyansınız" cümlesini ata sözü haline getiren sizler... Bu ayıp, abazalık şanınıza heç yakişmir. Bakın siz onların elini, ağzını boş bırakıyorsunuz diye, ellerine olmadık pankartlar alıp, olmadık anlarda ıslık çalıp ezan sustuyorlar. Size esefle cıx cıx cıx ve de cıks ceks coks...” diyerek abazan erkekleri feminist kadınlara resmen tecavüze çağırıyor. Paylaşımları imla hatalarıyla dolu, dostluk ve kardeşlik dilinden daha çok düşmanlık dili kullanan ve sokak ağzıyla yaptığı paylaşımlarla toplumdaki kutuplaşmayı artırmaya çalışan bir militanın çocuklara ne vereceği gibi Çaycuma Milli Eğitim Müdürlüğünce neden tercih edildiği de merak ediliyor.