Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı’nın biriken çöplerin fotoğrafını gönderen vatandaşa yaptığı “Birlikte temizleyelim” çağrısına uyan yüzlerce Çaycumalı ırmak boyunda biriken çöpleri toplayarak tertemiz etti. Çalışmada Başkan Kantarcı da iki saate yakın çöp topladı...

 

Çaycuma’da yaşayan Ozan Gemici adlı bir vatandaş,  Filyos Irmağı kenarında arkadaşlarıyla birlikte gezerken, piknik yapan vatandaşların çeşitli zamanlarda bıraktığı çöplerin fotoğrafını çekerek Belediye Başkanı Bülent Kantarcı’ya gönderdi. Fotoğrafı inceleyen Başkan Kantarcı, Gemici’yi arayarak çöpleri birlikte toplama önerisi getirdi. Bunun üzerine harekete geçen Gemici sosyal medya üzerinden çöp toplama çağrısı yaptı. Çağrı üzerine toplanan yaklaşık yüz kişilik kalabalıkla, Çaycuma Belediye Meclis toplantısı sonrası buluşan Kantarcı, eline eldiven takarak gönüllülerle birlikte 2 saate yakın çöp topladı. Aralarında bazı Belediye Meclis Üyeleri ile Çaycuma Belediyesi daire amirlerinin de bulunduğu kalabalık, hava kararıncaya kadar 2 tondan fazla çöp toplayarak ırmak boyunu tertemiz etti. Ekibe bir çöp aracı da eşlik ederek toplanan çöplerin hızlı bir şekilde alandan uzaklaşması sağlandı.

 

ÇÖPLER SADECE İNSANLARIN DİĞER CANLILARIN DA HUZURUNU KAÇIRIYOR

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, “Dünyanın en güzel şehirleri, içinden nehir geçen şehirler. Filyos Nehri, Allah’ın bize bahşettiği muhteşem bir doğal varlık. Biz bu doğal varlığı Çaycuma’nın incisi haline getirmek için uğraşıyoruz. Irmak kenarında birinci etabını tamamladığımız Yaşam Park’ı yapmak için tam 5 yıldır emek veriyoruz. İleriye doğru düzenlemelerimiz devam edecek, burası bölgenin cazibe merkezi haline gelecek. Birkaç yıl içinde yalnızca Zonguldak ve ilçelerinden değil, bölgenin her yerinden insanlar buraya eğlenmeye, dinlenmeye gelecek. Ama ne yazık ki kimi vatandaşlarımız bu muhteşem doğayı bozmak, insanlarla birlikte diğer tüm canlıların da huzurunu kaçırmak için elinden gelen her şeyi yapıyor. Burada piknik ya da gezinti yapmaya gelen bazı vatandaşlarımız bilinçsizce hareket ederek çöplerini bırakıyor. Gelişigüzel bırakılan çöpler rüzgârda uçuşarak her yana yayılıyor. Ortaya son derece kötü görüntüler çıkıyor. Bunu mutlaka engellememiz lazım” dedi.

 

TEMİZLİĞİN EN KOLAY YOLU KİRLETMEMEK

Yapılan etkinlikle ilgili bilgiler de veren Başkan Kantarcı, “Ozan kardeşim burada gezinirken gördüğü kirlilikten rahatsız olmuş. Fotoğrafını çekip bana yolladı. Ben de ona ‘Var mısın temizlemeye’ dedim. O da duyarlılık gösterdi, çevresine çağrı yaparak bu güzide topluluğun buraya gelmesini sağladı. Belediye Meclisi toplantısından sonra ben de aralarına katıldım. Bazı daire amirlerimizle meclis üyelerimiz de geldi. İlçe Başkanımız Şeref Köktürk, Saadet Partisi İlçe Başkanı Engin Zeren ile Çaycumalılar Derneği Başkanı Savaş Çiloğlu kardeşim de bize eşlik etti. Hep birlikte yaşam alanımızı tertemiz yaptık. Bu aynı zamanda bir farkındalık çalışması. Çaycumalılara sesleniyorum, bu görüntüler bize yakışmıyor. Lütfen doğaya çöp bırakmayın, bırakanları da uyarın. Yiyeceğinizi, içeceğinizi getirdiğiniz poşetle geri götürün. En yakın konteynıra da bırakarak bizlere yardımcı olun. Özellikle meskun mahal dışında kalan yerler, doğal alanlar, karayolu kenarları çöp içinde. Temiz bir çevrede yaşama hepimizin hakkı. Temizliğin en kolay yolu kirletmemek. Ben vatandaşlarımın bu çabamıza destek vererek bundan sonra buralara çöp bırakmayacaklarını düşünüyorum” diye konuştu.