Mezarlar kaydı, başkandan yardım istediler:

“Başkan elinden geleni yapar”

Zonguldak’ta Çarşamba günü yaşanan sel afetinin etkileri sürüyor. Kuvvetli yağış sonrası heyelan meydana gelen Birlik Mahallesi Karafatma Mezarlığı’nda 20 mezar zarar gördü.

Mezarların kaymasıyla büyük üzüntü yaşayan mahalle sakinleri, Belediye Başkanı Selim Alan’dan yardım istedi. Mahalle Muhtarı aracılığıyla ulaşılan Başkan Alan’ın mezarlığı yapacağını umut ediyor.  

Birlik Mahallesi Muhtarı Erdoğan Sivri, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Yoğun yağmurlardan dolayı mahallemizin çoğu sokağında heyelan meydana gelmiştir. Mezarlığımız gördüğünüz gibi çöktü. Burası birlik mahallemizin tek mezarlığı burada 15-20 tane mezarımız zarar gördü. Çoğu yerleri de çatladı. Toprak biraz kayma yaptı ama burada bazı sorunlar yaşıyoruz. Mahallemizin mezarlığı olduğu için cenazelerimizi buraya defnediyoruz. Asrı mezarlığına ve diğer mezarlığa buradan pek giden kişimiz yok. Gitsek de belediyemiz o konuda yardımcı oluyor ama bizim önemli olan bu mezarlığımız. Sayın başkanımız bize elinden gelen yardımları yapar. Biz de inşallah bu işleri hallederiz" ifadelerini kullandı.

HABERİ ALINCA İSTANBUL’DAN GELDİ

Annesinin mezarının kaydığını duyunca İstanbul'dan kalkıp geldiği belirten İbrahim Demirbağ, şunları söyledi: "Mezarları görüyorsunuz. Mezarların hepsi açılmış. Ben bu olayı duydum İstanbul'dan kalkıp geldim. Mezarların hepsi kaymış. İnşallah el birliğiyle bunu düzelteceğiz”