Başöğretmen Atatürk Anadolu Lisesi öğrencileri geçtiğimiz günlerde Zonguldak Adliyesinde Başsavcı Necip Topuz’un konuğu olarak adli birimler ve yargılama süreci ve usulleri konusunda bilgi aldılar. Bu konuda Zonguldak Adliye sitesinden Başsavcı Necip Topuz tarafından şu açıklama yapıldı

İlimizde eğitim ve öğretim hizmeti veren Başöğretmen Atatürk Anadolu Lisesi 11 TM sınıfı öğrencileri, kariyer günleri etkinlikleri kapsamında Cumhuriyet Başsavcılığımızı ziyaret etmişlerdir.

29/02/2016 günü Zonguldak Adliyesi'nde gerçekleşen ve 20 öğrencinin öğretmenleri ile katıldığı ziyarette Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından misafir öğrencilere gerekli bilgiler verilmiştir. İlk olarak Cumhuriyet Başsavcılığımız makamda ziyaret eden öğrenciler, günün anısına çiçek takdim etmelerinin ardından duruşma salonu ve adliyemiz birimleri hakkında bilgi verilmiştir.

Ziyaret sırasında misafir öğrencilere yargılama süreci hakkında bilgi verilmiş; ayrıca hâkimler, Cumhuriyet savcıları ve zabıt kâtiplerinin görevleri ile duruşma usulleri hakkında da bilgilendirmiştir. Adliyelerdeki tüm faaliyetlerin Türk Milleti adına gerçekleştirildiğini özellikle vurgulanmıştır.

Ayrıca misafir öğrencilere Zonguldak Adliyesi'ni gezmelerine refakat ederek, birimler hakkında bilgi verildikten sonra uğurlamıştır.