Zonguldak’ta yaşayan 29 yaşındaki Cemil Malkoç, arızalı tableti tamir etmek isterken canından oluyordu. Tabletin şişen bataryası patlarken, o anlar ise güvenlik kameralarına yansıdı.
Zonguldak’ta tablet ve telefon tamiri yapan Cemil Malkoç, müşterisinin bıraktığı arızalı tableti tamir etmek istedi. Oturduğu teknik servis masasında tableti açmak isteyen Malkoç, Çin malı bataryanın patlaması üzerine neye uğradığını şaşırdı. Malkoç, alev topuna dönen tableti camdan aşağıya attı. O anlar dükkanın güvenlik kameralarına yansıdı.
Çocuklara “Oyun oynarken şarj etmeyin” tavsiyesi
12 yıldır bilgisayar, tablet ve cep telefonu tamiri yaptığını ifade eden Cemil Malkoç, ilk kez patlama olayına şahit olduğunu anlattı. Büyük bir tehlike atlatan Malkoç, “Bu tabletin bataryasında hafif bir şişlik vardı. Şarjda oyun oynamak, doğru olmayan şarj aleti kullanmayla ve sürekli şarja takmayla alakalı bataryalar sürekli bozuluyor. Ama tabii bozulması patlaması anlamına gelmiyor. Tablet devre kısmından patladı. Bana zarar vermedi. Ters yöne patladı. Bana doğru patlasaydı içinde asidi de var kömürü de var. Elektronik olarak içerisinde bir sürü devresi de var. Muhtemelen bizi yakacaktı. Çok şükür ki tablet bana ters yöne doğru patladı. Olayın sıcağıyla beraber camdan dışarı attık. 12 senedir bu işi yapıyorum. Batarya patlaması ilk kez oldu. Bu şekilde patlamayı ben ilk kez yaşadım. Çocuklarımıza dikkat edelim. Kesinlikle şarjdayken tablet ile oyun oynamayalım. Soket ve batarya arızalarının büyük bir bölümü de o yüzden oluyor” diye konuştu.