İmar Komisyonu Başkanlığı’ndan istifa eden Turan Demirtaş’tan, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir’e açık çağrı:

 “Beceremiyorsan bırak git”

 

Önceki gün İmar Komisyonu Başkanlığı’ndan istifasıyla gündeme oturan Zonguldak Belediyesi’nin CHP’li meclis üyesi Turan Demirtaş, Halkın Sesi’ne bomba açıklamalarda bulundu. Zonguldak Belediyesi’nin kötü yönetildiğini söyleyen Demirtaş, “Belediye Başkanıyla artık limoniyim. Ben bu tür belediye başkanlarını sevmem. Beceremeyeceksen bırakacaksın. Dolgun maaş alacaksın, son model arabaya bineceksin. Yapamıyorsam bırak git arkadaşım. Akdemir, daire müdürlerine meclis üyelerinin sorduğu sorulara yanıt vermemeleri için talimat vermiş. Akdemir, kaşınıyor. Ben bayılırım kaşımaya. Kesinlikle başarılı bir belediye başkanı değil. Belediyede başarısızsa, rüşvet yeniyorsa, bir liralık iş 10 liraya yapılıyor, müteahhitler belediyeyi çalıyorsa bunun sebebi Muharrem Akdemir’dir.” dedi.

 

“SEZGİN’İ SEVMEM AMA TALEPLERİ HAKLI”

 

Kent Konseyi’nin; özellikle Belediye meclisinin aldığı imar tadilatı kararlarının halka ulaştırılması talebinin CHP grubunda kabul görmeyişine anlam veremediğini söyleyen Demirtaş, “Ben Kent Konseyi Başkanı Yesari Sezgin’e oy vermedim. Kendisini de beğenmem. Ama talep ettikleri çok doğru bir şey. Bütçe desteği verdiğimiz Kent Konseyi; siyasi yönü olmayan kentin sorunları için çözüm üreten, en büyük toplum örgütüdür. Hal böyle iken yasaya aykırı olan bir komisyona başkanlık yapmak, kişiliğim ile ilkelerimle bağdaşmadığından, İmar Komisyonu başkanlığından istifa ettim. Buna seyirci kalmam mümkün değil” dedi.

 

“ÇOLUK ÇOCUKLA UĞRAŞAMAM”

 

Aklının ve vicdanımın sesini dilediğini ve kimseye diyet borcum olmadığına vurgu yapan Demirtaş, “Benim siyasetimi de bunlar belirlemedi. Ben ilkelerimle geldim. Partiyle sorunum yok. Ben partinin programını savunuyorum. Öğrencilik yıllarımla İsmet İnönü’nün talimatıyla İstanbul Beşiktaş CHP örgütüne üye olmuş birisi olarak bugünkü CHP’nin ilkesiz tutumunu beğenmiyorum. Sonra bu belediyenin nesini savunayım. Zonguldak’taki bütün kentsel sorunların kaynağı çarpık çurpuk yapılaşma. Çünkü düzgün parseller haline getirilmediği için böyle oluyor. Aslında bu binalara ruhsat vermek şehre en büyük ihanet. Bunu düzeltmek, heykel dikmeyle, havuz yapmayla olmaz. Ben çoluk çocuklukla mı uğraşayım bu saatten sonra. Ben İmar Komisyonu Başkanıyken rantçılara fırsat vermedim. Belediye Meclis üyesi olduğum sürece vermem de. Rant kokan bir iş gelirse hemen mahkemeye veririm” dedi.

 

“Cahiller, her şeyi bilir”

 

Sözlerine Albert Einstein’ın bir sözüyle devam eden Turan Demirtaş, şunları söyledi: “Einstein’in söylediği gibi ‘Cehalet ne güzel, her şeyi biliyorsun’ Ben 54 yıldır mimarlık yapıyorum. 44 yıllık belediyeciliğim var. Ben bile hala araştırıyorum. Ama bunlar her şeyi biliyor. Bilmiyorsan bilgiye saygın olsun be kardeşim. Bakın Akıllı Kent Otomasyon Sistemi(AKOS) için alınan 2 milyonluk krediyi de gereksiz görüyorum. Fevkani Köprü ses veriyor. Ama hiçbir tedbir almıyoruz. Öbür tarafta heykel dik. Yok böyle bir şey. İmar tadilatı niye gizli olsun. Eğer gizli bir şeyler yapmıyorsanız niye gizliyorsunuz?”

 

 

 (Umut ERSES)