Müşterilerine kesintisiz hizmet verme hedefi ile sorumluluk bölgesinde olan 7 ilde çalışmalarını sürdüren Başkent EDAŞ, yaz aylarında mevsimsel sıcaklıklar sebebiyle ortaya çıkabilen problemleri önlemek için tüm gücüyle çalışıyor. 

 

Ankara, Bartın, Çankırı, Karabük, Kastamonu, Kırıkkale ve Zonguldak illerinde faaliyet gösteren Başkent EDAŞ, yaz aylarında karşılaşılabilecek mevsim sıcaklarının sebep olabileceği enerji kesintilerinin önüne geçmek ve kesintisiz enerji sağlamak için çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor.

Yaz aylarında elektrik talebinin artması sonucunda oluşabilecek problemlerden dolayı meydana gelebilecek enerji kesintilerinin önüne geçmek isteyen Başkent EDAŞ ekipleri, 2019'un ilk altı ayında 190 trafo, ve 2132 adet direk değişikliği yaparak elektrik altyapısını güçlendirmeye yönelik çalışmalarını tamamladı.

Öte yandan 16.000 metrelik yer altı kablosu yenileyen Başkent EDAŞ, faaliyet gösterdiği illerin güvenliği ve estetiği için aydınlatma çalışmaları da gerçekleştirdi ve toplamda 21.384 adet armatürün değiştirilmesini sağladı.

Başkent EDAŞ tüm bu hazırlıklara ek olarak hat ve trafo bakımlarını tamamladı ve yaz aylarında ihtiyaç duyulabilecek malzemeleri de temin etti.

Yaz aylarında da elektrik dağıtım hizmetleri ve mevsimsel operasyonlar konusunda tecrübe sahibi Başkent EDAŞ saha ekipleri, iş sağlığı ve güvenliği bilinci ile 24 saat aralıksız görevde kalarak, arıza ve kesintilerin giderilmesi için çalışmalarını yürütüyor.

Başkent EDAŞ, bölgesinde 7,5 milyon nüfusa hizmet vermenin sorumluluğu ile değer yaratan çalışmalara imza atmaya, uzun vadeli planlarla yatırımlarını hayata geçirmeye devam edecek.(Haber merkezi)