Gelik Belediye Başkanı Burhan Sezgin, beldede 2010 yılında yapımına başlanan ve yarım kalan yolun tamamlanması için yardım kampanyası başlattı.

2010 yılında TTK Karadon Müessesesi Gelik İşletmesinde meydana gelen maden faciasında Zonguldak’a gelen dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla yaptırılan ancak yarım kalan belde yolları için Gelik Belde Belediyesi kampanya başlattı. Gelik’i Güzelleştirme ve Yaşatma Derneği aracılığıyla hesap açıldığını söyleyen Başkan Burhan Sezgin, şöyle dedi:

"Bu yol çalışması ve kampanya hakkında arkada görünen yol, dönemin Başbakanı Recep Tayip Erdoğan’ın Gelik beldesini ziyarette görüp yapılması için talimat verdiği yoldur. Benden önceki belediye başkanı Hasan Fahri Yıldırım, 12 kilometrelik yolun yarısının yapıldığını aktarmıştı. Fakat Kilimli yolu dahil olunca, 6 kilometre yol eksik kaldı. Bu yolu bütçemizle yapmamız mümkün değil. Seçimi kazanınca söz verdik, yollarımızı yapacağız diye. Bir kısmını iş adamları ile birlikte burayı söktük yapıyoruz. Diğer esas kampanyaya dahil olan yer ise Ay içi Mahallesi. Burada hakikaten yaşanılması mümkün değil. Birkaç defa eylem yapıldı. Haklılar da; onlara hak veriyorum. Öncelikle burada yaşayan vatandaşlardan, burada daha önce yaşamış vatandaşlarımızdan, başta kendi partimiz olmak üzere bütün siyasi partilerden ve iş adamlarından destek istiyoruz. İnşallah bu kampanyamız amacına ulaşacaktır. Eksik kalan yollarımızı bu şekilde tamamlayacağız."

YOLUN MALİYETİ 1.5 MİLYON TL

Yaklaşık 6 kilometrelik yolun 1.5 milyon TL’ye mal olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Burhan Sezgin, şunları söyledi:

"Kampanyamızı daha yeni başlattık. İnşallah kısa zamanda duyulur. Bu kampanyayı belediyenin hesabında aktarmıyoruz. Gelik’i Güzelleştirme ve Yaşatma Derneği’ne aktarıyoruz. Çünkü belediyemiz borçlu belediye hacizleri oluyor, mahkemelerimiz oluyor. Bende kendi maaşımı aldığımda katkımı sağlayacağım, inşallah bütün vatandaşlarımızın katkı sağlayacağına inanıyorum."