Zonguldak Belediye Başkanı Selim Alan, lavuar alanı ihalesiyle ilgili soruları yanıtladı:

“RÖTAR VAR, SORUN YOK”

Zonguldak Belediye Başkanı Selim Alan, dünkü Meclis toplantısında Lauvar alanı, Manolya Park ve Merkez Çarşısı’yla ilgili soruları yanıtladı. Lavuar Projesi’nin içinde tadilat değişikliği olacağı için rötar yaptığını sorunun kısa sürede çözüleceğini ifade eden Alan, “Bununla ilgili muhalefet partisinden yorumlar gelmiş. Mutlu olduk. Bir an önce hizmete geçmesini istiyoruz. CHP'den gelen tepki bizi mutlu etti. Demek ki yapılsın istiyorlar. TOKİ yetkilileri kısa sürede olacağını söylediler” dedi.

Manolya Park ile ilgili eleştirileri de yanıtlayan Alan, "Özel İdare ihale etti ve bir arkadaşımız işletmecilik yaptı. Uzun Mehmet Cami inşaatından sonra sözleşme feshi hızlandı. Sayın Cumhurbaşkanımız 8 Mayıs'ta geldiğinde inşallah çalışmalar biter. Vatandaşın daha rahat vakit geçireceği yer kazandırmak istiyoruz. O tesis zamanında Zonguldak Belediyesine yakışırdı. Talip olmuştuk, yine talibiz. Oranın yakışanı Zonguldak Belediyesidir" dedi.


Merkez Çarşısı hakkında da konuşan Başkan Alan çarşı esnafına 7 ocakta tebligat yaptıklarını hatırlatarak, “Depreme dayanıklılık testi yapılıyor. Mart ayında belli olacak. Esnafımız daha iyi bir şekilde ticaretlerine devam etmek istiyor. İnşallah test sonucu sonrasında gerekli kararı vereceğiz” şeklinde konuştu. (Şebnem Saka)